Erjeszt szó jelentése

Az erjesztés egy olyan folyamat, amelynek során bizonyos anyagok lebontásra kerülnek, amelyek végül új anyagokat hoznak létre. Az erjesztés sokféle formában létezik, és számos különböző ipari és háztartási felhasználása van. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az erjesztés szó jelentését, és megnézzük, hogy miként használhatjuk ezt a folyamatot.

Lexikológia

Szó erjesztés az egyik legrégebbi és legegyszerűbb módja a sörfőzésnek. Ez a folyamat a sörfőzés egyik alapvető lépése, mely során a sörfőzőnek szüksége van a megfelelő szóra, és annak megfelelő erjesztésére. A szó erjesztés a sörfőzés során a szó átalakítására szolgál, aminek köszönhetően a sör megkapja az alkoholt, és a karakterisztikus sörízt. A szó erjesztés egy nagyon fontos része a sörfőzésnek, mivel ez a folyamat adja meg a sörnek az alapvető ízét, és a szükséges alkoholtartalmat. A szó erjesztés során a szó átalakítását különböző erjesztőgombák és baktériumok segítségével végezzük. Ezek a mikroorganizmusok a szóban lévő cukrot alkohollá alakítják, és a sörnek a karakterisztikus ízét adják.

Etimológia

A szó eredete a görög eredetű „erys” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „erjesztés”. A szó első megjelenése a 16. században található meg, amikor a görög szót latinra fordították. Az erys szó eredetileg a bor erjesztését jelentette, de idővel a kifejezés általánosabb értelemben kezdett használatos lenni. Az erjesztés egy olyan folyamat, amelynek során a cukrot alkohollá alakítják. Az erjesztési folyamatot használják többek között a sör és bor előállításához, de használják a sajtok, kenyér és számos más élelmiszer előállításához is.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „erjeszt” jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint az erjesztés, „a biológiai folyamat, amelyet az élesztőgombák és egyes baktériumok használnak az élelmiszerek, italok és más anyagok fermentálásához”. A Cambridge Advanced Learner’s Dictionary (CALD) szerint az erjesztés a „folyamat, amelyben a gombák és baktériumok segítségével ételek és italok készítéséhez szükséges cukor lebontása történik”. A Merriam-Webster szótár szerint az erjesztés „a biológiai folyamat, amely segítségével élelmiszerek, italok és más anyagok fermentálására használnak élesztőgombákat és baktériumokat”. Az erjesztés tehát a biológiai folyamat, amely segítségével élelmiszerek, italok és más anyagok fermentálására használnak élesztőgombákat és baktériumokat.

Asszociációk

 • Kísérlet.
 • Tanulmány.
 • Statisztika.
 • Analízis.
 • Elemzés.
 • Hipotézis.
 • Modellezés.
 • Megfigyelés.
 • Megállapítás.
 • Teória.

Szinonimák

 1. kibővít,.
 2. kiterjeszt,.
 3. növel,.
 4. szaporít,.
 5. bővít,.
 6. kiegészít,.
 7. bővítmény,.
 8. kiegészítés,.
 9. tágít,.
 10. szélesít.

Példamondatok

at készíthetünk:

 1. A kutatók állandóan erjesztik a tudományos ötleteiket.
 2. Az erjesztés segít a bor készítésében.
 3. Kísérletezett azzal, hogy milyen módon lehet erjeszteni a gyümölcsöt.
 4. A sör erjesztés után készül el.
 5. Az erjesztés folyamata komplex és hosszadalmas.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: