Értékdíjszabás szó jelentése

Az értékdíjszabás egy olyan árazási módszer, amelyet gyakran használnak szolgáltatások és termékek értékesítéséhez. Az értékdíjszabás egy olyan fajta árazási módszer, amely az ár egy részét a termék vagy szolgáltatás értékének megfelelően állapítja meg. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók egy adott termék vagy szolgáltatás értékének megfelelően fizetnek, és nemcsak a termék vagy szolgáltatás árát. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az értékdíjszabás jelentését, előnyeit és hátrányait.

Lexikológia

Értékdíjszabás a lexikológiában a kifejezés azon jelentésére utal, amely a szó, vagy kifejezés értékét jelenti, és meghatározza, hogy milyen vásárlások és szolgáltatások vannak a szóval kapcsolatban. Az értékdíjszabás azt jelenti, hogy egy szó, vagy kifejezés értékét meghatározott vásárlások és szolgáltatások alapján lehet meghatározni. A szó értéke akkor alakul ki, ha a vásárlók és a szolgáltatók között egy egyensúlyi állapot alakul ki, melyben a szolgáltatások és a vásárlások összhangban vannak. A lexikológiában az értékdíjszabás azt jelenti, hogy a vásárlók és a szolgáltatók meghatározzák az egyes szavak értékét, és ez alapján kialakul egy ár. Az értékdíjszabás segít a vásárlóknak megérteni, hogy milyen szolgáltatásokat kapnak a pénzükért, és azt is, hogy milyen szolgáltatásokat várnak el.

Etimológia

Az értékdíjszabás szó eredete a 16. századi angol „valuacion” szóból ered, amely magában foglalja az értékelésnek, árazásnak és személyes véleménynek a koncepcióját. A kifejezés az értékdíjszabás szabályozásának és követésének a központi elemét jelenti. Az értékdíjszabás szabályozásával kapcsolatban a kifejezés a következőképpen használható: „Az értékdíjszabás megállapítja, hogy az adott termék milyen áron értékesíthető”. Az értékdíjszabás szabályozásának célja az, hogy megakadályozza azokat a vállalkozásokat, amelyek túl magas árakat szabnak a termékeikért, és így több profitot szereznek a vásárlók rovására.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a „értékdíjszabás” szó jelentése a következő:

Az Oxford English Dictionary szerint a „értékdíjszabás” szót a következőképpen határozzák meg:

„Értékdíjszabás: a szolgáltatások, javak és szolgáltatások árának meghatározása és beállítása, különösen egy társaság által.”.

A Merriam-Webster szótár szerint a „értékdíjszabás” szó jelentése a következő:

„Értékdíjszabás: a szolgáltatások, javak és szolgáltatások árának meghatározása és beállítása, különösen egy társaság által, hogy megfeleljen a piaci igényeknek és a társaság céljainak.”.

Asszociációk

Az értékdíjszabás egy olyan összetett rendszer, amelynek célja, hogy megbízók és szolgáltatók közötti árazási kapcsolatokat létrehozzon. Ez az árazási rendszer határozza meg, hogy milyen összegű díjat kell fizetni egy adott szolgáltatásért vagy termékért. Az értékdíjszabás különböző tényezőket is figyelembe vesz, beleértve a piaci igényeket, a szolgáltatások minőségét és a szolgáltatók költségeit. Az értékdíjszabás egy komplex árazási stratégia, amelynek célja, hogy az árak megfelelő szinten maradjanak, miközben a megbízók és a szolgáltatók is profitot tudnak elérni.

Szinonimák

 1. Tarifa.
 2. Kompenzáció.
 3. Díj.
 4. Jutalom.
 5. Elismerés.
 6. Prémium.
 7. Kedvezmény.
 8. Bérezés.
 9. Kifizetés.
 10. Ösztönzés.

Antonímák

Ha az értékdíjszabást antonimákra keressük, akkor az ingyenesség, a díjmentesség és a nulla díj előnyei jutnak eszünkbe. Ezek a fogalmak arra utalnak, hogy a szolgáltatásokat, termékeket és szolgáltatásokat teljesen ingyen nyújtják, vagy teljesen díjmentesek. Az ingyenesség és a díjmentesség jelentősen csökkentheti a fogyasztók számára a vásárlási költségeket, mivel nem kell fizetniük egy termékért vagy szolgáltatásért. A nulla díj előnyeit is megemlíthetjük, amelyek arra utalnak, hogy a vásárlók teljesen nulla díjat fizetnek egy termékért vagy szolgáltatásért. Ez a fogalom azt jelenti, hogy semmilyen költség nem jár a termékhez vagy szolgáltatáshoz, amit a vásárlók kapnak.

Példamondatok

 1. Az autógyár értékdíjszabása a következő évben megemelkedik.
 2. Az értékdíjszabás szerint az ötéves szerződésre kapott kedvezmények nagyobbak lesznek.
 3. Az értékdíjszabás változásával a vásárlók számára nagyobb előnyöket biztosítanak.
 4. Az értékdíjszabás minden évben módosításra kerül.
 5. Az értékdíjszabás az elmúlt években jelentősen csökkent.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: