Érvényesülés szó jelentése

Az érvényesülés egy fontos fogalom, amely a mindennapi életünkben számos kontextusban megjelenik. Az érvényesülés szó jelentése sokrétű, és a kontextustól függően eltérő értelmezéseket adhat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az érvényesülés jelentését, beleértve a különböző kontextusokban használt értelmezéseket.

Lexikológia

A szó érvényesülésének központi jelentősége az, hogy segít abban, hogy a közösségek megértsék és alkalmazkodjanak a környezetükben jelen lévő változásokhoz. A szó érvényesülésének megértése segíthet a közösségeknek abban, hogy közös értékeket és célokat határozzanak meg. A szó érvényesülésének megértése segít a közösségeknek abban is, hogy megértsék a kulturális és társadalmi változásokat, amelyekkel konfrontálódnak. A szó érvényesülésének megértése segít abban is, hogy a közösségek adaptív képességüket fejlesszék, és úgy alkalmazkodjanak a változó környezethez, hogy a legjobb eredményt érjék el.

Etimológia

A szó eredete a Latin „validus” szóhoz köthető, amelynek jelentése „erős”, „hatásos” vagy „erőteljes”. A szó először a 14. században jelent meg a latin nyelvben, és a következő évszázadokban elterjedt az angol és más nyelvekben is. Az érvényesülés szót gyakran használják olyan helyzetekre, amikor egy személy vagy egy szervezet érvényesíti akaratát vagy hatalmát. Ez azt jelenti, hogy a személy vagy szervezet határozottan és határozottan lép fel, hogy érvényesítse akaratát. Az érvényesülés szót az egyes jogok, intézmények és szabályok érvényesítésére is használják.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „érvényesülés” jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az érvényesülés „a törvényesen, jogilag, vagy szokásosan elfogadott hatályának kifejezése”. A Merriam-Webster szótárban az érvényesülés definíciója „a törvényesen, jogilag, vagy szokásosan elfogadott hatályának kifejezése, amelyet a törvények vagy szokások biztosítanak”. A Cambridge Dictionary szótárban az érvényesülés „a törvények, a jogok vagy a szokások által biztosított hatályának kifejezése”-ként van definiálva.

Asszociációk

 • teljesülés.
 • megvalósulás.
 • kivitelezés.
 • realizáció.
 • beteljesedés.
 • érvényesítés.
 • végrehajtás.
 • siker.
 • szárnyalás.

Szinonimák

 1. Valóra válás.
 2. Megvalósítás.
 3. Érvényesség.
 4. Érvényesülés.
 5. Érvényessé tétel.
 6. Beteljesülés.
 7. Megélés.
 8. Teljesülés.
 9. Érvényt szerezés.
 10. Betöltés.

Példamondatok

 1. Az új vezetői stílus megnyitotta az utat a dolgozók érvényesülésének.
 2. Az önálló gondolkodás érvényesülése mindenki számára előnyös.
 3. Az együttműködés érvényesülésével a csapat hatékonyabb munkát tud végezni.
 4. Az egyenlőség érvényesülésével a munkahelyi kapcsolatok jobban működnek.
 5. A kreatív gondolkodás érvényesülésével a vállalat versenyképessége nő.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: