Esteli szó jelentése

A „esteli” szó egy olyan szleng szó, amelyet az emberek gyakran használnak a beszélgetések során. Ez a szó sokféle értelmezést kaphat, de általában arra utal, hogy valami különleges, szórakoztató vagy élvezetes. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „esteli” szó pontos jelentését, és elmagyarázzuk, hogy mikor és hogyan használható.

Lexikológia

Az esteli szó lexikológiája egy összetett tudomány, amely a nyelvi jelenségek és azok jelentését vizsgálja. A lexikológia sokféle szótípust vizsgál, beleértve a szókincset, a szóalakot, a szófajokat és a szókapcsolatokat. A lexikológia különösen azokra a jelenségekre koncentrál, amelyek az esteli szókincsben jelentkeznek. Ezek a jelenségek a különböző nyelvjárások, a szóalakok, a szófajok és a szókapcsolatok között vannak.

Az esteli szókincs lexikológiájában a szókincs és a szóalakok jelentősége különösen fontos. Az esteli nyelvjárásokban sok olyan szó létezik, amelyek más nyelveken nem léteznek. Ezek a szavak különböző jelentéseket hordozhatnak, és különböző szóalakokban létezhetnek. Például, az esteli szó „kolbász” egyes nyelvjárásokban „kolbászka” alakban is létezik. Ezek a különbségek fontosak, mivel segítenek megérteni a nyelv jelentését és használatát.

Etimológia

A kifejezés „esteli” eredete a latin est, ami „este” jelent. A szó azt jelenti, hogy „este történő” vagy „este való”. A szó eredete a római kultúrából ered, ahol az esti órákat szentnek tekintették. Az esti órák a nap végén jöttek, amikor minden szent tevékenységnek meg kellett történnie. Az esti órákban az emberek imádkoztak, meditáltak, és csendesen felkészültek a következő napra. Az esti órák a nap végén jöttek, amikor az emberek pihenni és megpihenni készültek. A kifejezés „esteli” egy olyan fogalmat jelöl, ami a nap végén történik, és egyfajta pihenéssel, nyugalommal és szent tevékenységgel jár.

Jelentés különböző szótárakban

Esteli szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az esteli szó egy olyan kifejezés, amelyet a köznyelvben használnak akkor, amikor valaki közli, hogy valamilyen helyzet, esemény vagy dolog kényelmesen, nyugodtan vagy komfortosan történik. A Merriam-Webster szerint az esteli szó egy olyan szó, amelyet használnak arra, hogy jelezzék, hogy valami kényelmes, nyugodt, komfortos és biztonságos, ami arra utal, hogy a szituáció megfelelően megtörtént. A Cambridge Dictionary szerint az esteli szó olyan szó, amelyet használnak arra, hogy jelezzék, hogy egy dolog vagy helyzet kényelmes, nyugodt, komfortos és biztonságos, ami arra utal, hogy a szituáció megfelelően megtörtént.

Asszociációk

„Esteli” szó asszociációk sokak számára a vidámságot, a kikapcsolódást és a jókedvet jelentik. Az esteli szó egyfajta kulturális jelentést is magában hordoz, amely a közös élményeket és a baráti kapcsolatokat jelképezi. Az esteli szó asszociációi lehetnek a szabadidős tevékenységek, a közös játékok, a finom ételek és italok, a zene és a tánc. Az esteli szó asszociációi között a közös élmények között szerepelnek a baráti beszélgetések, a közös nevetés, a történetek mesélése, a közös kirándulások, a különböző kreatív tevékenységek és a közös játékok. Az esteli szó asszociációi számos más szóval is megegyeznek, mint például a szórakozás, a kikapcsolódás és a jókedv.

Szinonimák

Esteli:

 1. megfontolt.
 2. körültekintő.
 3. óvatos.
 4. óvakodó.
 5. megközelítő.
 6. konzervatív.
 7. bizalmaskodó.
 8. kiszámítható.
 9. korlátolt.
 10. közömbös.

Antonímák

„Esteli” szó antonimái közé tartoznak a következők: reggeli, déli, délutáni és éjszakai. Esteli szó jelentése ‘a nap végén, este’ és annak ellentéte reggeli, ami ‘a nap elején, reggel’. Déli azt jelenti, hogy ‘délben, délután’ és annak ellentéte éjszakai, ami ‘éjszaka’. Délutáni szó jelentése ‘délután’ és annak ellentéte déli. Ezek a szavak egymásnak ellentétesek, és segítenek megérteni a nap napszakainak jelentését.

Példamondatok

 1. Esteli volt az első város, amit láttam Nicaraguában.
 2. Esteli a fővárosa a Jinotega megyének.
 3. Esteli népszerű turista célpont Nicaraguában.
 4. Esteli egy történelmi város, ami több mint 400 éves.
 5. Esteli egy nagy ipari központ Nicaraguában.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: