Esthomály szó jelentése

Az esthomály egy nyelvi kifejezés, amelyet a költők és írók szívesen használnak a természeti jelenségek leírására. Az esthomály kifejezés jelentése és előfordulása az irodalomban évszázadok óta folyamatosan változik, és sokféle értelmezése létezik. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi az esthomály jelentése, és hogyan használják a költők és írók ezt a kifejezést.

Lexikológia

Az esthomály lexikológiája egy kifejezés, amelyet a nyelvtudományban használnak ahhoz, hogy leírják a változásokat, amelyek a nyelv használatában a naplemente után jelentkeznek. Az esthomály lexikológiája elsősorban a nyelvi szokások és a nyelvi konvenciók változására vonatkozik, amelyek a naplemente után jelentkeznek. Az esthomály lexikológiája magában foglalja a szavak, kifejezések és mondatok változását, amelyek az esti órákban használtak. Az esthomály lexikológiája azt is figyelembe veszi, hogy a különböző nyelvekben milyen módon változhatnak a nyelvi konvenciók. Az esthomály lexikológiája lehetővé teszi, hogy jobban megértsük, hogyan változhatnak a nyelvi konvenciók a naplemente után, és hogyan befolyásolhatja ez a nyelvi használatot.

Etimológia

Esthomály eredetileg a görög ζωρονυμιζειν (zōronymizein) szóból származik, ami annyit jelent, hogy „homályos”. Az eredeti szó használata az ógörög irodalomban található meg először, ahol a görög szerzők használták, hogy jelöljék a félhomályos éjszakát. A kifejezés egyre népszerűbbé vált az ókori Görögországban, és számos más nyelvre is átterjedt, beleértve az óangolt, ahol a szó „dusk” néven vált ismertté. Az esthomály fogalma azóta is használatos az angol nyelvben, és jelentése az évszakoknak megfelelően változhat. Például a téli esthomály a naplemente után következő időszakot jelenti, amikor a nap már eltűnt, de a csillagok még nem láthatók.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „esthomály” egyfajta művészi, poétikus fogalom, melyet a különböző szótárakban így definiálnak: „A lágy, ködös fény, ami a délutáni ragyogás után megjelenik, amikor az esti köd felhőkbe borulnak.” Esthomály az a különleges fény, amelyet az éjszakai égbolt és a szürkület között megfigyelhetünk. Ez a fény egy mágikus, különleges hangulatot kölcsönöz a környezetnek, melyet általában csak a szürkületi órákban élvezhetünk. Esthomály a természet és az emberi érzések találkozásának szimbóluma, melynek megfigyelése számos költő és író számára inspirációt adott.

Asszociációk

Az esthomály szó számos pozitív asszociációval rendelkezik. Az emberek szeretik a békés, nyugodt hangulatot, amelyet az esthomály ad. Az esthomály abban segít, hogy megpihenjenek, és feltöltődjenek. Az esthomály a kikapcsolódás és a feltöltődés helye lehet, ahol elengedhetjük a feszültséget és a stresszt. Az esthomály meghitt és békés hangulatot ad, amelyben könnyebb újra feltölteni az energiát és megújítani a lelket. Az esthomály lehetőséget ad az embereknek, hogy megpihenjenek, és egy kis időre elvonuljanak a világ zajától és stresszétől. Az esthomály egyfajta szerető, megnyugtató és kényeztető környezet, amely csökkenti a stresszt és segít feltöltődni.

Szinonimák

 1. megértés.
 2. megértetés.
 3. megbízhatóság.
 4. kompatibilitás.
 5. kölcsönös elfogadás.
 6. megfelelés.
 7. összhang.
 8. szimpátia.
 9. közösülés.
 10. egyetértés.

Antonímák

Az „esthomály” szónak számos antonimája van. Ezek közé tartozik a „délutáni fény”, a „sötét éjszaka”, a „fénylő naplemente”, a „fényes reggel” és a „fényes délután”. Ezek az antonimák a „esthomály” szó ellentétes jelentését fejezik ki. A „délutáni fény” egy napsütéses délutáni időszakot jelent, amikor a nap még magasan áll az égen és a fény erőteljesen ragyog. A „sötét éjszaka” pedig azt jelenti, hogy a nap lement, és a sötétség borította a világot. A „fénylő naplemente” egy olyan időszak, amikor a nap lassan alámegy, és a vörös és arany színek a láthatáron ragyognak. A „fényes reggel” pedig azt jelenti, hogy a nap felkelt és a fény erőteljesen ragyog az égbolton. Végül, a „fényes délután” azt jelenti, hogy a nap magasan áll az égen, és a fény erőteljesen ragyog.

Példamondatok

 1. Az esthomályban az ég alatt sétálni nagyon romantikus.
 2. Az esthomályban látszik a Hold fénye a távolban.
 3. Az esthomályban a fák árnyéka olyan mélyen fekszik a földre.
 4. Az esthomályban minden hangot elnyel a sötét.
 5. Az esthomályban a csillagok ragyognak a legerősebben.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: