Észbontó szó jelentése

Az „észbontó” szó egy olyan kifejezés, amelyet a világban sokféleképpen használnak. A kifejezés olyan dolgokra használható, amelyek meglepőek, feltűnőek és újszerűek. Ez a cikk megvizsgálja az észbontó szó jelentését, és különböző kontextusokban történő használatát.

Lexikológia

Szó észbontó magában foglalja a szókincs, a szójátékok és a szófordulatok összességét. A szó észbontó olyan szavakat és kifejezéseket jelent, amelyek különlegesek, különlegesek és egyediek. Ezek a szavak és kifejezések gyakran különböző kultúrákból származnak, és általában úgy tervezték, hogy egyedivé tegyék a nyelvet, és megkülönböztessék a beszélőt. A szó észbontó szavak és kifejezések lehetnek közönségesek vagy ritka szavak, és lehetnek szójátékok, metaforák és költői kifejezések. Ezeknek a szavaknak és kifejezéseknek a használata segíthet bizonyos üzenetek közvetítésében, amelyek más nyelveken nem kifejezhetők, és ezáltal kifejezheti a beszélő sajátos stílusát. A szó észbontó használata segíthet a kreatív írásban és a kifejező beszédben, és lehetővé teszi a beszélő számára, hogy egyedi módon kifejezze magát.

Etimológia

A kifejezés „észbontó” szó eredete a 19. század végén kezdődött, amikor a kifejezést először használták azzal a jelentéssel, hogy valami olyan, ami meglepő, megdöbbentő, sokkoló vagy sokkoló hatással bír. Az észbontó szó eredetét az amerikai és angol szlengen keresztül vezetik vissza a „to shock” kifejezésre, amelyet először a 19. században használtak. Az „észbontó” szó először a 20. század első évtizedeiben kezdett elterjedni, és gyakran használták a kortárs művészetek, a filmek és a popkultúra kapcsán. Az észbontó szó ma már széles körben használatos, és gyakran használják azokra a dolgokra, amelyek megdöbbentőek, meglepőek vagy felkavaróak.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárak szerint az „észbontó” szó jelentése „valami olyan, ami meglepő, megdöbbentő vagy meglepő módon szórakoztató”. Az észbontó szótárban szereplő szavak olyan kifejezések, amelyek a közönséget szórakoztatják azzal, hogy valami újat vagy különlegeset hoznak a társalgásba. A kifejezések lehetnek viccesek, meglepőek, szórakoztatóak vagy érdekesek. Az észbontó szavak ötleteket adhatnak másoknak, hogy szórakoztassák magukat és másokat, és új dimenziókat adnak a társalgásnak.

Asszociációk

 • rombolás.
 • káosz.
 • zavar.
 • szabálytalanság.
 • széthullás.
 • összeomlás.
 • összezavarás.
 • felbomlás.
 • szétesés.
 • megdöntés.
 • megzavarás.
 • törés.

Szinonimák

 1. zavarkeltő.
 2. zűrösítő.
 3. felforgató.
 4. összevisszaságot okozó.
 5. rendetlenségbe taszító.
 6. összezavaró.
 7. káoszt okozó.
 8. turbulenciát előidéző.

Példamondatok

at készíthetünk:

 1. Az ézbontó újítások sokkal jobbá tették a termelési folyamatokat.
 2. Az ézbontó ötletek segítettek a vállalatnak a fejlődésben.
 3. Az ézbontó megoldások nagyban javították a szolgáltatások minőségét.
 4. Az ézbontó innovációk új lehetőségeket nyitottak meg a piacon.
 5. Az ézbontó megközelítés sok új ötletet generált a csapatban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: