Eszencia szó jelentése

Az eszencia szó számos kultúrában és nyelvben megjelenik, és sokféle jelentéssel bír. Az eszencia szót a latin essentia szóból származtatják, amelynek jelentése „lényeg”, „lét”, „lényeges tulajdonság”. Az eszencia szó használata a filozófiában is gyakori, ahol azt jelenti, hogy a dolgok alapvető tulajdonságai, amelyek meghatározzák azok lényegét. A szó használata a művészetekben, a tudományban és a vallásban is elterjedt. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az eszencia szó jelentését különböző kultúrákban és nyelvekben, és megvizsgáljuk, hogyan használják a művészek, tudósok és vallásos személyek.

Lexikológia

Szó eszencia egy olyan fogalom, amely arra utal, hogy a szavaknak és kifejezéseknek alapvető jelentésük van, amelyet a közösségek és szervezetek megosztanak. Az eszencia azt jelenti, hogy a szavaknak és kifejezéseknek egy olyan alapvető jelentése van, amelyet meg kell érteniük ahhoz, hogy helyesen értelmezzék őket. Az eszencia azt is jelenti, hogy a szavak és kifejezések bizonyos kontextusokban más jelentést is hordozhatnak, de alapvető jelentésük marad. Az eszencia megértését a szavak és kifejezések használatának jelentése és értelmezése szempontjából kulcsfontosságú.

Etimológia

Az eszencia szó eredete több mint 2000 évre nyúlik vissza. A kifejezés az ógörög „aisōmaton” szóból származik, ami maga is egy összetett szó, melynek jelentése „lehetetlen leválasztani”. A szó közvetlenül a „aísein” igéből származik, ami maga is „elválasztani” jelentésű, és a „sōma” szóból, ami „test” jelentésű. Így az összetett szó, az „aisōmaton” jelentése „lehetetlen leválasztani a testből”.

Az első írásos említéseket az „eszencia” szóról az ógörög filozófusok, mint például Aristotelész és Platón tette. Az ő műveikben a szót az anyagi világban létező dolgok lényegére használták. Az eszencia fogalmát azóta sokféleképpen használják, de alapvetően azt jelenti, hogy egy dolog, ami meghatározza a dolgok lényegét.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „eszencia” jelentése a szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az eszencia „az egyes dolgok lényegének, lelkének, vagy legjobb tulajdonságainak a kifejezése”. Ugyancsak az Oxford English Dictionary szerint a szó „az egyes dolgok, jelenségek, vagy állapotok legmélyebb, leglényegibb tulajdonságainak” kifejezését jelenti. A Merriam-Webster szerint az eszencia „az egyes dolgok, jelenségek, vagy állapotok legmélyebb, leglényegibb, legmeghatározóbb részét” jelenti. Az American Heritage Dictionary szerint az eszencia „a dolgok, jelenségek, vagy állapotok legmélyebb, leglényegibb, legmeghatározóbb részét” jelenti.

Asszociációk

 • illatok.
 • aromák.
 • összetevők.
 • esszenciális olajok.
 • parfümök.
 • finomságok.
 • aromaterápia.
 • színek.
 • ízek.
 • illóolajok.
 • frissesség.
 • érzéki élmények.

Szinonimák

 1. illat.
 2. parfüm.
 3. aroma.
 4. kifinomultság.
 5. fűszeresség.
 6. íz.
 7. szag.
 8. érzet.
 9. illatanyag.
 10. aromaanyag.

Példamondatok

 1. Az eszencia a parfümök alapanyaga, mely egyedi illatot ad a keveréknek.
 2. Az ősi bölcselet szerint a jólét eszenciája a boldogság.
 3. Az eszencia a lelkiismeretünkben rejlik, és segít megérteni, hogy mi a helyes.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: