Étekhordó szó jelentése

Az étekhordó szó egy régi kifejezés, amelyet még a 19. században használtak. Az étekhordó szó jelentése az, hogy egy olyan tárolóeszköz, amelyben ételeket, italokat vagy más tárgyakat lehet tárolni. Az étekhordók lehetnek hagyományos vagy modern formájúak, és lehetnek fából, fémből, műanyagból vagy üvegből készültek. Az étekhordók számos módon használhatók, például a háztartásokban, a lakomákon, a partikon, a kirándulásokon és a szabadtéri eseményeken. Az étekhordók segítségével könnyen tárolhatunk és szállíthatunk ételeket és italokat biztonságosan.

Lexikológia

Az étekhordó a tárolóeszközök egyik legrégebbi és legelterjedtebb típusa. Az étekhordók elsődleges funkciója a tárolás, és többféle formában elérhetőek. A leggyakoribb típusok közé tartoznak a bambusz, fából készült, üvegből készült, kőből készült és műanyagból készült étekhordók. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A bambusz étekhordók könnyűek, strapabíróak és tartósak. A bambusz étekhordók könnyen szállíthatók és tárolhatók, mivel könnyűek és szétszerelhetők. A bambusz étekhordók kiválóan alkalmasak az ételek tárolására, mivel permeábilisek és nem tartalmaznak mérgező anyagokat.

A fából készült étekhordók szintén könnyűek és tartósak, de nem olyan permeábilisek, mint a bambusz étekhordók. A fából készült étekhordók kiválóan alkalmasak száraz ételek tárolására, de a nedvesség könnyen átjárhatja őket.

Az üvegből készült étekhordók könnyen tisztíthatók és sterilizálhatók, ezért kiválóan alkalmasak az ételek eltarthatóságának és minőségének megőrzésére. Az üvegből készült étekhordók azonban könnyen törhetnek, így nem a legjobb választás, ha könnyen szállítható étekhordókat keresünk.

A kőből készült étekhordók erősek és tartósak, és könnyen tisztíthatók. A kőből készült étekhordók azonban nehezek és törékenyek, ezért nem a legjobb választás, ha könnyen szállítható étekhordókat keresünk.

A műanyagból készült étekhordók könnyűek, olcsók és könnyen szállíthatók. A műanyagból készült étekhordók azonban nem kiváló minőségűek, és nem tartósak, így nem a.

Etimológia

A szó „étekhordó” eredete a magyar nyelvben található. A szó eredete a „ételhordás” szóval hozható összefüggésbe. A szó eredete a „e-tél” szóból származik, amely a magyarban a „étel” szót jelenti. A „hordás” szó eredete a „hord” szóból származik, amely a magyarban a „hordozás” szót jelenti. A kifejezés összetételének köszönhetően az „étekhordó” szó jelentése egy olyan tárgyat jelöl, amelyet használnak az étel szállítására.

Jelentés különböző szótárakban

A szó étekhordó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az étekhordó egy olyan tárolóeszköz, amelyet a közétkeztetésben használnak, hogy eltároljanak és szállítsanak ételt. A Merriam-Webster szótár szerint az étekhordó egy olyan tárolóeszköz, amelyet a közétkeztetésben használnak, hogy eltároljanak és szállítsanak ételt, és amelynek a felülete szövetből vagy műanyagból készül. Az Urban Dictionary szerint az étekhordó egy olyan tárolóeszköz, amelyet a közétkeztetésben használnak, hogy eltároljanak és szállítsanak ételt, és amelyet gyakran kézzel hordoznak.

Asszociációk

Az étekhordó szó sok embernek asszociációkat kelt a régi időkben használt klasszikus tálak és edények jelenlétére. Ezek a tálak és edények széles körben használták a különböző típusú ételek és italok szállítására. Ezek a tálak és edények gyakran élénk színekkel és különleges mintákkal voltak díszítve, amelyek még a legkisebbeknek is feltűnnek. Ezek a tálak és edények gyakran a hagyományos családi ünnepekhez is kapcsolódtak. Az étekhordó szó egyébként sokkal inkább asszociálódik a modern étekhordókkal, amelyeket gyakran használnak a különböző étkezési alkalmak során, hogy segítsenek a vendégeknek az étel és az italok szállításában. Ezek az eszközök gyakran tartalmaznak tányérokat, evőeszközöket, poharakat és más tárgyakat, amelyek segítenek a vendégeknek az étkezés könnyebbé tételében.

Szinonimák

 1. kád.
 2. hordó.
 3. tároló.
 4. cserép.
 5. tartály.
 6. edény.
 7. vödör.
 8. korsó.
 9. palack.
 10. pohár.

Antonímák

A „étekhordó” szó antonimái közé tartoznak a „érmehordó”, „italhordó”, „csomagolóhordó” és a „tárolóhordó” kifejezések. Ezek mind olyan tárgyak, amelyeket használunk a különböző ételek, italok és más tárgyak tárolásához és szállításához. Ezek a tárgyak különböző méretűek és formájúak lehetnek, amelyeket a felhasználás helyétől és céljától függően választunk ki. Az ételhordók általában kisebbek, hogy kényelmesen tárolhassuk az ételt, míg az italhordók és a csomagolóhordók nagyobbak, hogy elég hely legyen az italok és a csomagolóanyagok szállításához. A tárolóhordók pedig általában még nagyobbak, hogy több tárgyat tárolhassunk egy helyen.

Példamondatok

 1. Az étekhordóban friss gyümölcsöket találtam.
 2. Minden reggel az étekhordót töltöttük meg finomságokkal.
 3. Az étekhordó könnyen szállítható a kirándulásokhoz.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: