Étkeztetés szó jelentése

Az étkeztetés fogalma sokak számára ismerős, de nem mindenki tudja, hogy pontosan mit jelent. Az étkeztetés a táplálék és italok ellátását jelenti, amelyek a szükséges energia és tápanyagok forrásai. Az étkeztetés különböző formákban jelenhet meg, beleértve a háztartásokban fogyasztott étel és italokat, valamint a szervezett étkeztetési szolgáltatásokat, amelyeket a családok, az iskolák, a munkahelyek és a közösségi intézmények biztosítanak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy pontosan mit jelent az étkeztetés, és milyen szerepet játszik az egészség és a jólét szempontjából.

Lexikológia

Az étkeztetés a táplálkozás egyik alapvető formája, amelynek célja, hogy biztosítsa a szükséges tápanyagokat és energiát az emberek számára. Az étkeztetésnek sokféle formája van, beleértve a háztartási étkeztetést, a kantinokat, a büféket, a vendéglátóhelyeket, a távolsági étkeztetést és a különleges étkeztetést. A háztartási étkeztetés a leggyakoribb és legolcsóbb formája az étkeztetésnek, amelyben a családok otthon főznek és esznek. A kantinokban és a büfékben előre elkészített ételek állnak rendelkezésre, míg a vendéglátóhelyeken a vendégek személyre szabott ételeket kapnak. A távolsági étkeztetés esetében a különböző helyszíneken dolgozó embereknek előre elkészített étkezéseket szállítanak ki, míg a különleges étkeztetés arra szolgál, hogy biztosítsa a speciális étkezési igényeket, mint például a diétát.

Etimológia

Az étkeztetés kifejezés eredetét a szó eredeti jelentéséből lehet megérteni. A „étkeztetés” kifejezés eredete a 14. században található meg. Az eredeti jelentése „ételt adni valakinek”, vagy „valakinek táplálékot adni”. A kifejezés eredeti jelentése azóta is megmaradt, de ma már használják igény szerinti étkeztetésre is. Az étkeztetés kifejezés ma már számos jelentést takar. Az étkeztetés kifejezés az étkezés szóval kapcsolatban számos különböző tevékenységet jelenthet, például étel előkészítését, étel szolgáltatását, ételkiszolgálást, étel elkészítését, étel előkészítését és tárolását. Az étkeztetés szóval ma már kapcsolatba hozzák az étkezés teljes folyamatát, amely magában foglalja az étel előkészítését, szolgáltatását, kiszolgálását, elkészítését, tárolását és szállítását.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a „étkeztetés” szó jelentése a következő: „Az étkeztetés egy olyan tevékenység, amelynek célja, hogy biztosítsa valamilyen táplálékot a személyeknek vagy állatoknak. Ez lehet egy család otthonában, egy intézményben, egy iskolában vagy egy munkahelyen. Az étkeztetés lehet egy egyszerű reggeli, ebéd vagy vacsora, vagy bármilyen más étel, amelyet a szervezetnek szüksége van a megfelelő táplálkozáshoz. Az étkeztetés lehet egy komplett étrend, amely magában foglalja a szükséges tápanyagokat, a megfelelő mennyiségű folyadékot és a megfelelő táplálékot. Az étkeztetés lehet egy egyszerű étkezés vagy egy nagyobb rendezvény, amely magában foglalja a helyszínt, az ételt és a személyzetet.”.

Asszociációk

 • Étel.
 • Ital.
 • Étterem.
 • Konyha.
 • Reggeli.
 • Ebéd.
 • Vacsora.
 • Főzés.
 • Élelmiszerek.
 • Étrend.
 • Büfé.
 • Konyhai eszközök.

Szinonimák

 1. étkezés.
 2. táplálkozás.
 3. étkezéssel biztosítás.
 4. étkeztetés.
 5. étkeztetési szolgáltatás.
 6. ellátás.
 7. étkezési szolgáltatás.
 8. étkeztetés biztosítása.
 9. étkezési ellátás.
 10. étkezés biztosítása.

Példamondatok

 1. Az iskolában minden nap étkeztetés van.
 2. A cég biztosítja dolgozóinak a heti háromszori étkeztetést.
 3. Az étkeztetés költségeit a szálloda átvállalja a vendégek számára.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: