Evégre szó jelentése

Az „evégre” szó egy olyan kifejezés, amelyet sokan használnak, de kevesen tudják, hogy valójában mire vonatkozik. Ez a cikk bemutatja, hogy pontosan mire vonatkozik ez a szó, és hogy milyen más kontextusokban használják.

Lexikológia

Az „szó evégre” egy olyan kifejezés, amely a következetességre és a tettleges cselekvésre utal. A szó jelentése abban áll, hogy megteszünk mindent, ami szükséges ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, és hogy megvalósítsuk a terveinket. Az „szó evégre” kifejezés azt jelenti, hogy ha meghozzuk a szükséges döntéseket, akkor ténylegesen is meg kell tennünk azokat a lépéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célokat. Az „szó evégre” egy fontos alapelv, amelyet a sikeres emberek a saját életükben alkalmaznak. Azt sugallja, hogy nem elég csak a szavakkal foglalkozni, hanem szükséges a tettek is. Az „szó evégre” azt jelenti, hogy ténylegesen meg kell tennünk azokat a lépéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célokat.

Etimológia

A szó „evégre” egyike azon szavaknak, amelyek közös útra léptek a nyelvekben. Eredete a latinban található „ex vostro” szóból származik, amelyet általában „magától” jelent. A szó eredetileg azt jelentette, hogy „magától, magától függően”. Az idők folyamán a szó használata átfordult, és ma azt jelenti, hogy „végre”. Az angolban a szó „evégre” a „ex vostro” latin szóból alakult ki, és ma már sok nyelvben használják, köztük magyarban is.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentésének megértése a különböző szótárakban eltérő lehet. A legtöbb szótárban a szó jelentése „valami olyan dolog amit mondani lehet”, vagy „egy szó, amely megnevezi, leírja, vagy kifejezi valamit”. A szó jelentését tovább bővíthetjük azzal, hogy „egy szó, amely megnevezi, leírja, kifejezi, vagy jelöli egy dolgot, helyzetet, vagy érzést”. A szó jelentésének még több változata is létezik, így a szó jelenthet egy konkrét dolgot, kifejezhet egy konkrét cselekvést, vagy egy általános fogalmat is jelölhet. A szó jelentésének megértése eltérő lehet attól is függően, hogy milyen nyelven használjuk. Az angol nyelvben például a szó jelentése eltérő lehet egy olyan szónál, amelyet az amerikai angolban és az angol angolban használnak. Az angol nyelvben a szó jelentésének megértése az egyes szavak használatától, a mondatok összetételétől és a helyesírástól is függ.

Asszociációk

 • boldogság.
 • öröm.
 • szabadság.
 • siker.
 • megkönnyebbülés.
 • felemelkedés.
 • pozitív gondolkodás.
 • remény.
 • változás.
 • kiegyensúlyozottság.

Szinonimák

 1. Végül.
 2. Végülis.
 3. Végül is.
 4. Végsősoron.
 5. Végül is.
 6. Végsősoron.
 7. Végülre.
 8. Végképpen.
 9. Végülis.
 10. Végülre.

Példamondatok

 1. Az óránk végére mindenki értette a feladatokat.
 2. Az út végére mindenki fáradtan érkezett meg.
 3. Az évégre mindenki sikeresen teljesítette a tesztet.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: