Évlap szó jelentése

Az évlap egy olyan szó, amely az ókori görögök és rómaiak által használt mértékegységet jelöli. Ez a mértékegység akkoriban a földméréshez, a távolságok méréséhez és az idő méréséhez is használatos volt. Az évlap a mai napig használatban van, és számos más alkalmazásban is felhasználható. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az évlap szó jelentését, és bemutatunk néhány példát arra, hogy miképp használhatjuk ezt a mértékegységet mai napig.

Lexikológia

A szó évlap egy olyan fogalom, amely olyan szavakat jelent, amelyek egy évben a legtöbbször használt szavakat jelentik. Az évlap segítségével azonosíthatók azok a szavak, amelyeket a legtöbbször használtak. Az évlapok általában a lokális nyelvi környezetekben használt szavakat tartalmazzák, de néhány esetben a nemzetközi szinten használt szavak is megjelennek. A szó évlap segítségével a nyelvi szokások jobban megismerhetők és értelmezhetők. Az évlapok segítenek a szókészlet és a beszéd stílusának megértésében, ami fontos a nyelvi kompetencia fejlesztéséhez. Az évlapok segítenek az íráskészség fejlesztésében is, és segítik a nyelvi kompetencia fejlesztését.

Etimológia

A „évlap” kifejezés eredete a 19. században nyúlik vissza. Az eredeti jelentése „évi lap” volt, ami azt jelentette, hogy egy évben készített papírlapok. Ezek a lapok általában egy évre szóló információkat tartalmaztak, mint például az időjárás, a politika, a történelem, az irodalom, a művészet, az orvostudomány és a tudományos kutatások. Ezeket a lapokat sokféleképpen használták, beleértve az üzleti célokat, a tudományos kutatásokat, a hivatalos dokumentumokat és a személyes emlékeztetőket. Az évlapok egyre népszerűbbek lettek, és még ma is használják őket.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az évlap egy olyan lap, amelyet különböző szövegek, grafikák és más információk megjelenítésére használnak. Az évlapok általában egy évre vonatkoznak, és többféle módon használhatók, például könyvjelzők, tárgymutatók vagy egyéb információk megjelenítéséhez. A Merriam-Webster szótár szerint az évlap a könyvekben és más kiadványokban található egyetlen lap, amelyen egy évre vonatkozó információk találhatók. A Cambridge Advanced Learner’s Dictionary szerint az évlap egy olyan lap, amelyet a könyvek vagy egyéb kiadványokban használnak a tartalomjegyzékhez, és amelyen egy évre vonatkozó információ található.

Asszociációk

 • internetes aukció.
 • licitálás.
 • árverés.
 • online vásárlás.
 • vevő.
 • eladó.
 • kupon.
 • kedvezmény.

Szinonimák

 1. jelentéstábla.
 2. tábla.
 3. szórólap.
 4. hirdetés.
 5. plakát.
 6. felhívás.
 7. figyelmeztetés.
 8. kiírás.
 9. tájékoztató.
 10. közlemény.

Példamondatok

 1. Az évlap alapján, ez a könyv már több mint 10 éve jelent meg.
 2. A könyvkiadó elküldte nekem az évlapját, amely megmutatja, hogy a könyv melyik évben jelent meg.
 3. Az évlap megmutatja, hogy ez a könyv melyik évben lett kiadva.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: