Ezüstcsengés szó jelentése

Az ezüstcsengés egy kifejezés, amely gyakran használatos a különböző kultúrák mítoszaiban és történeteiben. A kifejezés jelentése és jelentősége eltérő lehet, de általában egyfajta jelzéssel, figyelmeztetéssel, jelképpel vagy szimbólummal áll kapcsolatban. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az ezüstcsengés pontosan mit jelent, és hogyan használják ezt a kifejezést a különböző kultúrákban.

Lexikológia

Az ezüstcsengés egy szimbolikus kifejezés, amely egy gyors, halk és lágy hangra utal, amelyet egy ezüst tárgy megütése okoz. Az ezüstcsengés szimbolikus jelentése többféle lehet. Egyesek szerint az ezüstcsengés a békés, nyugodt életet, a jólétet, a szeretetet, az egészséget és a harmóniát jelképezi. Mások viszont úgy vélik, hogy az ezüstcsengés a bölcsesség, a hosszú élet, a szeretet és a jóság jelképe. Az ezüstcsengés szimbolikus jelentése az emberek között eltérő lehet, de egy dolog biztos: az ezüstcsengés szimbóluma mindenkinek a jót és az áldást jelenti.

Etimológia

Az ezüstcsengés szó eredete visszavezethető az ezüstnek a kultúrákban betöltött szimbolikus jelentéséhez. Az ezüst szimbolizálta a gazdagságot, a tisztaságot és az örök életet. Az ezüstnek a korai kultúrákban betöltött fontos szerepének köszönhetően az ezüstcsengés szó egy kifejezés lett, amely arra utal, hogy valami különleges, páratlan és értékes. Az ezüstcsengés szó azt sugallja, hogy valami olyan, ami csodálatos és hosszú életű, amit meg kell becsülni és meg kell őrizni.

Jelentés különböző szótárakban

Ezüstcsengés szó jelentése a különböző szótárakban nagyon eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint ezüstcsengés szó jelentése „az általánosan elfogadott szabályok, konvenciók, szokások és gyakorlatok által meghatározott közös szintű viselkedés”. Az American Heritage Dictionary szerint ezüstcsengés szó jelentése „egy olyan szokás, amelyet mindenkinek követnie kell; egy olyan szabály, amelyet mindenkinek be kell tartania”. Az Urban Dictionary szerint ezüstcsengés szó jelentése „egy olyan szabály, amelyet mindenki követni köteles, de nem kötelező”.

Asszociációk

 • fényes.
 • ezüstözött.
 • csillogó.
 • drágakő.
 • csengő.
 • különleges.
 • luxus.
 • értékes.
 • kincs.
 • ékszer.

Szinonimák

 1. ezüstösen csenget.
 2. ezüstös hang.
 3. ezüstös csörgés.
 4. ezüstös rezgés.
 5. ezüstös zengés.
 6. ezüstös kongás.
 7. ezüstös dallam.
 8. ezüstös szó.
 9. ezüstös sípolás.

Példamondatok

 1. Az ezüstcsengés hangja egyszerre szomorú és mesébe illő.
 2. A királylány ezüstcsengésű ruhában lépett be a szobába.
 3. Az ezüstcsengésű hangok kísérték az ünnepséget.
 4. Az ezüstcsengésű szavak megnyugtatták a kisgyereket.
 5. Az ezüstcsengésű dallamok a távolban szóltak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: