Ezüstpénz szó jelentése

Az ezüstpénz szó sokféle értelmezése létezik, de a legáltalánosabban elfogadott jelentése a középkori európai pénzverés. Ezüstpénzeket használtak a korabeli kereskedők és bankárok számos országban, beleértve az Egyesült Királyságot, Németországot, Franciaországot, Olaszországot és másokat. Az ezüstpénzeket a királyok és kormányok általában nagyobb értékre cserélték, mint a korabeli aranypénzek. Az ezüstpénzeket különböző méretűekre és arányokra cserélték, és sokféle szimbólummal és díszítéssel ellátták őket. Az ezüstpénzeket a középkorban a fizetésre, ajándékozásra, adózásra és árucserére használták.

Lexikológia

Az ezüstpénz eredetileg az egyik legrégebbi fizetőeszközként szolgált. A középkorban az ezüstpénzeket széles körben használták a vásárlásokhoz, a bérekhez, ajándékokhoz és a vámokhoz. Az ezüstpénzeket kétféle módon készítették: egyrészt már meglévő ezüstpénzeket forgalmaztak, másrészt új ezüstpénzeket öntöttek, amelyeket a királyok, hercegek és fejedelmek bocsátottak ki. Az ezüstpénzeknek akkoriban jelentőségük volt, mivel a korabeli gazdasági rendszerek a fizetések és vámok átutalásához szükségelték őket. A későbbi évszázadokban az ezüstpénzek egyre kevésbé használtak, és a 20. században már csak a műgyűjtők által használt ezüstpénzek maradtak meg. Ma már az ezüstpénzeket kizárólag műgyűjtők és numizmatikusok gyűjtik.

Etimológia

Az ezüstpénz fogalma a középkorban eredeztethető vissza. Az első ezüstpénzeket a rómaiak készítették, amelyeket számos középkori europában uralkodó használt. Ezek a pénzek különböző méretűek voltak, és a legtöbb ezüstpénznek magasabb volt a térfogata, mint az aranypénzeknek. Az ezüstpénzeket gyakran használták a közösségek közötti kereskedelemhez és adófizetéshez, mivel a korabeli birodalmak több ezüstpénzt készítettek, mint aranypénzt. Az ezüstpénzeket gyakran megkülönböztették a másik fajta pénztől, mivel az ezüstpénzeket különböző szimbólumokkal díszítették, amelyek az adott birodalom történelmét és kultúráját jelképezték.

Jelentés különböző szótárakban

Az ezüstpénz szó a különböző szótárakban különböző jelentésekkel rendelkezik. A Merriam-Webster szótár szerint az ezüstpénz szó egy olyan fizetőeszközt jelöl, amelyet ezüstből vagy más fémből készítenek. A Cambridge English Dictionary szerint az ezüstpénz szó egy olyan fizetőeszközt jelöl, amelyet ezüstből vagy más fémből készítenek, és amelyet különféle vásárlásokhoz használnak. A Collins English Dictionary szerint az ezüstpénz szó egy olyan fizetőeszközt jelöl, amelyet ezüstből vagy más fémből készítenek, és amelyet különféle vásárlásokhoz használnak. Az Oxford English Dictionary szerint az ezüstpénz szó egy olyan fizetőeszközt jelöl, amelyet ezüstből vagy más fémből készítenek, és amelyet különféle vásárlásokhoz használnak, beleértve a valutát is.

Asszociációk

 • fizetés,.
 • borravaló,.
 • kincs,.
 • örökség,.
 • gyűjtés,.
 • árfolyam,.
 • érték,.
 • gazdagság,.
 • költség,.
 • luxus.

Szinonimák

 1. ezüst monéták.
 2. ezüst érmék.
 3. ezüst mozgópénz.
 4. ezüst készpénz.
 5. ezüst pénznemek.
 6. ezüst fizetőeszközök.
 7. ezüst érmegyűjtemény.
 8. ezüst kincsek.
 9. ezüst értékpapírok.
 10. ezüst tárgyak.

Antonímák

ént a „aranypénz” szót említhetjük.

Példamondatok

 1. Az ezüstpénz a királynő ajándéka volt a vőlegényének.
 2. Az ezüstpénz a múltban a legnépszerűbb fizetőeszköz volt.
 3. Az ezüstpénz gyakran használták a kereskedők a vásárlásokhoz.
 4. Az ezüstpénz gyűjtése a szerencsejáték szerelmeseinek kedvenc elfoglaltsága.
 5. Az ezüstpénzeket gyakran használták ajándékként is.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: