Feliratkozik szó jelentése

A „feliratkozik” szó egyre gyakrabban használt kifejezés az online világban. A feliratkozás lehetőséget ad arra, hogy az emberek kövessék a kedvenc weboldalaikat, YouTube-csatornáikat, podcastjaikat vagy hírleveleiket. A cikkben bemutatjuk a feliratkozás fogalmát, annak előnyeit és a különböző típusait.

Lexikológia

A „feliratkozik” szó egy olyan tevékenységet jelent, amelynek során valaki egy adott szolgáltatásra vagy hírlevélre regisztrál. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó aktívan jelezni kívánja az érdeklődését egy adott témával kapcsolatban, és szeretné rendszeresen kapni a frissítéseket, híreket, információkat. A feliratkozás általában egyszerű folyamat, amelynek során az érdeklődő személy megadja az e-mail címét, és azután rendszeresen kapja az érdeklődésének megfelelő információkat. A feliratkozás lehet ingyenes vagy fizetős, és a felhasználók általában bármikor lemondhatják a szolgáltatást, ha már nem kívánják tovább kapni az értesítéseket. A feliratkozás lehetősége sokféle területen elérhető, például hírlevelek, weboldalak, blogok, közösségi média oldalak esetében is.

Etimológia

A „feliratkozik” szó eredete szorosan kapcsolódik a nyomtatáshoz és az újságíráshoz. A szó két részből áll: „felirat” és „kozik”. Az előbbi rész azt jelenti, hogy valaki feljegyzi vagy felírja valamit, míg az utóbbi rész a „közlemény” szóból származik.

A „feliratkozik” szó tehát azt jelenti, hogy valaki hivatalosan regisztrál valamire, például egy újság vagy hírlevél előfizetésére. Ez a gyakorlat már az ókorban is létezett, amikor a híradásokat szóban vagy kézzel írt üzenetek formájában terjesztették.

A nyomtatott sajtó megjelenésével azonban a feliratkozás fogalma is elterjedt. Az újságok és magazinok előfizetői rendszeresen kapják meg a kiadványokat, és az előfizetési díj ellenében hozzájutnak a legfrissebb hírekhez és információkhoz.

A „feliratkozik” szó ma már széles körben használatos az online világban is, ahol a felhasználók regisztrálnak különböző weboldalakra, hírlevelekre és szolgáltatásokra. A szó eredete és története azonban mindig is szorosan kapcsolódik az írott sajtó és a hírközlés történetéhez.

Jelentés különböző szótárakban

A „feliratkozik” szó jelentése eltérő lehet a különböző szótárakban. Általánosságban azonban azt jelenti, hogy valaki hivatalosan csatlakozik egy szolgáltatáshoz vagy programhoz, és rendszeres fizetéseket teljesít annak érdekében, hogy továbbra is hozzáférhessen a szolgáltatás vagy program előnyeihez. Azonban a szótárakban található részletesebb definíciók lehetnek eltérőek, attól függően, hogy milyen kontextusban használják a szót. Például az üzleti szótárakban a „feliratkozik” szó gyakran arra utal, hogy valaki egy üzleti hírlevélre vagy marketing programra iratkozik fel, míg az informatikai szótárakban a „feliratkozik” szó jelentheti azt is, hogy valaki egy online szolgáltatásra vagy alkalmazásra iratkozik fel. Összességében a „feliratkozik” szó jelentése változhat a különböző szótárakban, de általánosságban azt jelenti, hogy valaki hivatalosan csatlakozik valamihez és rendszeresen fizet érte.

Asszociációk

 • előfizetés.
 • hírlevél.
 • YouTube csatorna.
 • podcast.
 • e-mail értesítés.
 • követés.
 • regisztráció.
 • ingyenes tartalom.
 • felhasználói fiók.
 • social media.
 • RSS feed.
 • marketing stratégia.
 • ügyfélkapcsolat.
 • vásárlói program.
 • loyalty program.

Szinonimák

 1. előfizet.
 2. regisztrál.
 3. beiratkozik.
 4. csatlakozik.
 5. belép.
 6. tag lesz.
 7. felvételt nyer.
 8. bekapcsolódik.
 9. csatlakoztatja magát.
 10. elkötelezi magát.

Példamondatok

 1. Ha szeretnél értesülni az új videókról, akkor feliratkozhatsz a YouTube csatornánkra.
 2. A hírlevélre feliratkozva minden fontos információt azonnal megkap az email fiókodba.
 3. Ha szeretnél időben értesülni a kedvenc zenekarod koncertjeiről, érdemes feliratkozni a hírlevelükre.
 4. Az online magazinunkra feliratkozva minden héten friss tartalmakat olvashatsz az érdeklődési körödnek megfelelően.
 5. Az ingyenes tanfolyamra feliratkozva rengeteg hasznos tudást szerezhetsz a kiválasztott témában.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: