Babkaró szó jelentése

A babkaró egy régi magyar szó, amelyet ma már kevesen használnak. A babkaró jelentése némi kutatás után kiderülhet, és ez a cikk pontosan megmagyarázza, hogy mire is használták ezt a kifejezést. Következőkben megismerhetjük a babkaró jelentését, valamint annak eredetét és használatát.

Lexikológia

A szó babkaró egy ókori eredetű játék, amelyet még az ókori Kínában is játszottak. A játék lényege abban áll, hogy a játékosok különböző színű babkarókat kell helyezniük a táblára, hogy megteremtsék az előre megadott mintákat. A játékot általában két játékos játssza, de néha három vagy négy játékos is lehet. A játékosoknak meg kell határozniuk a babkarók színét, és a babkarókat a tábla egyes meghatározott helyeire kell helyezniük, hogy megteremtsék az előre megadott mintákat. A játékot akkor nyeri meg a játékos, aki először tudja megteremteni a mintát. A babkaró játék különféle változatai vannak, amelyek különböző neveket kaphatnak, például a szó babkaró, a kínai babkaró, a japán babkaró, a mandzsu babkaró és még sok más.

Etimológia

Az eredeti babkaró szó eredetét az ógörögökre vezethetjük vissza. A szó eredete, „karos”, a görög „karos” szóból származik, amely két személy közötti játékot jelent. A játék egy olyan játék, ahol a játékosok egymással ütköznek egy karó segítségével, amelyet kör alakban állítanak fel. A játékot az ógörögök általában a szórakozáshoz, a társadalmi kapcsolatok erősítéséhez használták. A játékot az évszázadok során számos más kultúra is átvette, és más néven is ismerték. A babkaró szó a 17. században keletkezett, amikor az angolok átvettek egy hasonló játékot a francia közösségektől. A szó az angol „bab” és a francia „carreau” szavak összevonásából származik.

Jelentés különböző szótárakban

A babkaró szó jelentése különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) a következőt mondja: „Babkaró: egy kisebb, kétkerekű jármű, amelyet egy személy hajt, és amelyet általában kisebb gyerekek számára terveztek.” A Merriam-Webster szótár így definiálja: „Babkaró: egy kisebb, kétkerekű jármű, amelyet egy személy hajt, és amelyet általában kisgyermekek számára terveztek.” A Cambridge Dictionary a következőket mondja: „Babkaró: egy kisebb, kétkerekű jármű, amelyet egy személy hajt, és amelyet általában kisgyermekek számára terveztek.” Mindhárom szótár hasonló definíciót ad a babkaró szó jelentésére.

Asszociációk

 • kenyér.
 • magyar.
 • sütés.
 • pogácsa.
 • dió.
 • tészta.
 • cukor.
 • sütemény.

Szinonimák

 1. Barát.
 2. Szövetséges.
 3. Támogató.
 4. Kolléga.
 5. Csatlós.
 6. Segítő.
 7. Kedves.
 8. Partner.
 9. Közreműködő.
 10. Társ.

Példamondatok

 1. A babkaró a szobában pihent, amíg a szülei bevásároltak.
 2. A babkarót nagyon szerette a kislány, így mindig magával vitte, ahol csak lehetett.
 3. A babkarót az anyukája varrta, így mindenki szerette a szép díszítéseit.
 4. A babkarót sokáig őrizte a kislány, és nagyon büszke volt rá.
 5. A babkarót szívesen mutogatta a barátainak, hogy megmutassa, milyen szép ajándékot kapott.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: