Babusgat szó jelentése

A babusgat szó egy olyan kifejezés, amelyet a magyar nyelvben használnak, hogy jelölje az olyan örömteli élményeket, amelyeket a szeretetteljes érintések és a gondoskodás nyújt. A babusgat szó az édesanyák és a gyerekek közötti kapcsolatot és szeretetet jelképezi. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a babusgat szó pontosan mit jelent, és hogyan lehet használni.

Lexikológia

Szó babusgat jelentését tekintve, ez egy olyan kifejezés, amely azt jelenti, hogy valaki olyan cselekvéseket végez, amelyeknek nincs értelme vagy célja, és amelyek csak időt, energiát és pénzt pazarolnak el. A szó babusgat a 20. század elején született, és azóta számos különböző módon használták. Például valaki, aki először részt vesz egy projektben, de nem készít előrehaladást, vagy valaki, aki különböző dolgokat csinál, amelyek nem vezetnek semmilyen eredményhez, azt mondják, hogy ő babusgat. Ugyanakkor a kifejezés akkor is használható, ha valaki túl sok időt tölt valamilyen tevékenységgel, amelynek nincs értelme.

Etimológia

A „babusgat” szó eredete a 17. században vezethető vissza. A szó először egy 1620-as angol nyelvű könyvben bukkant fel, melynek címe „The Life and Death of Mrs. Mary Frith, the Famous Moll Cutpurse” volt. A szó eredeti jelentése „egy köznépbeli személy, aki a városi szabályokat megszegi”. Azóta a szó jelentése megváltozott, és ma inkább egy olyan személyre vonatkozik, aki korlátozott körülmények között él, de a kemény munkával és a kitartással sokat elér. A „babusgat” szó használata manapság elsősorban pozitív kontextusban történik, és egyfajta büszkeséget jelent.

Jelentés különböző szótárakban

A babusgat szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint babusgat jelentése „egy olyan tevékenység, ahol egy személy szeretetteljesen simogatja és megfogja másokat”. A Webster Dictionary szerint a babusgat jelentése „a szeretetteljes, biztonságos érintések, támogató szavak és cselekedetek váltogatása, amelyek segítenek egy személynek érzelmi kötődés kialakításában és megerősítésében”. A Cambridge Dictionary szerint a babusgat jelentése „a szeretetteljes érintések, szavak és cselekedetek váltogatása, amelyek segítenek egy személynek érzelmi kötődés kialakításában és megerősítésében”.

Asszociációk

 • baba.
 • csecsemő.
 • pelenka.
 • szoptatás.
 • etetés.
 • játék.
 • ölelés.
 • mosoly.
 • szeretet.

Szinonimák

 1. Bábfigura.
 2. Baba.
 3. Bábsátor.
 4. Bábkészítő.
 5. Bábszínház.
 6. Bábállat.
 7. Bábjáték.
 8. Bábkészítő műhely.
 9. Bábopera.
 10. Bábszínész.

Példamondatok

 1. A babusgatás olyan kedves tevékenység, amit a kisgyermekek élveznek.
 2. A babusgatás megnyugtatja a szomorú kisbabákat.
 3. A babusgatás egy különleges módja annak, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz.
 4. A babusgatás végtelenül szórakoztató, amikor a család minden tagja részt vesz benne.
 5. A babusgatás olyan szeretetteljes szokás, amit érdemes továbbadni az új generációnak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: