Bacilusgazda szó jelentése

A bacilusgazda egy olyan kifejezés, amelyet a tudományos kutatásokban használnak, hogy leírják azt a fajt, amely képes eltartani és fejlődni a bacilusokkal való interakcióban. Ez a fogalom különösen fontos a bakteriológiai kutatásokban, mivel a bacilusok számos betegség kiváltói lehetnek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi a bacilusgazda szó jelentése, és hogyan játszhat fontos szerepet a bakteriológiai kutatásokban.

Lexikológia

A bacilusgazda egy olyan szó, amely egy bizonyos fajta baktériumhoz kapcsolódik. A bacilusgazda egy olyan szervezet, amelyben a baktériumok különböző környezeti feltételek között élnek és szaporodnak. A bacilusgazdák lehetnek egyének, állatok vagy növények. A bacilusgazda egy szervezet, amelynek különböző baktériumok vannak jelen, és ezek a baktériumok különböző környezeti feltételeket igényelnek a megfelelő szaporodáshoz. A bacilusgazda szó egy olyan szó, amelyet a biológusok használnak a baktériumok és a gazdaszervezetek közötti kapcsolatok jelölésére.

Etimológia

A bacilusgazda szó eredetének feltárása egy különleges történet. Az elnevezés először 1877-ben jelent meg egy francia orvos, Émile Duclaux cikkében. Duclaux úgy gondolta, hogy egy baktérium, amely egyes gazdákban él, képes lehet a növények betegségeinek megelőzésére és kezelésére. Azonban Duclaux nem volt megelégedve azzal a névvel, amit a baktériumoknak adott, és úgy döntött, hogy talál egy jobbat. Így született meg a bacilusgazda kifejezés. Az eredeti jelentése az volt, hogy egy baktérium, amely egyes gazdákban él, és segít megelőzni és kezelni a növények betegségeit. Azóta a szó jelentése kiterjedt a baktériumokra, amelyek bizonyos gazdákban élnek, és segítenek megelőzni és kezelni a betegségeket.

Jelentés különböző szótárakban

A bacilusgazda szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a bacilusgazda a „szervezet, amelyben a bacillusok a részleges vagy teljes gazdaszervezetben képesek életben maradni és reprodukálódni”. A Cambridge Dictionary szerint a bacilusgazda egy szervezet, amelyben baktériumok vagy más kórokozók életben maradnak és szaporodnak. A Merriam-Webster Dictionary szerint a bacilusgazda egy szervezet, amelyben bacillusok életben maradnak és reprodukálódhatnak.

Asszociációk

 • baktériumok.
 • mikrobiológia.
 • gazdasejtek.
 • szaporodás.
 • fotoszintézis.
 • vegyi reakciók.

Szinonimák

 1. Host.
 2. Proprietor.
 3. Keeper.
 4. Caretaker.
 5. Steward.
 6. Landlord.
 7. Manager.
 8. Controller.
 9. Supervisor.
 10. Curator.

Példamondatok

 1. A bacilusgazda segít megőrizni a környezetünk tisztaságát.
 2. A bacilusgazda közreműködik a tápanyagok szabályozásában a talajban.
 3. A bacilusgazda olyan baktériumok, amelyek segítik a szerves anyagok lebontását.
 4. A bacilusgazda jelentős szerepet játszik a talaj szerkezetének és minőségének fenntartásában.
 5. A bacilusgazda kulcsszerepet játszik a talaj természetes környezetének fenntartásában.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: