Baglya szó jelentése

A baglya egy különleges madár, amelynek sokféle jelentése van. A baglya a természetes környezetben szimbolizálja az örök életet, a tudást és az intuitív megérzéseket. A baglya a bölcsesség, a tudás és a távolság szimbóluma is. A baglya szimbolizálja a változást és az új kezdéseket is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a baglya milyen jelentéseket hordoz, és miért kötődik ez a madár olyan sokféle szimbolikus jelentéshez.

Lexikológia

A baglya a tudatosság szimbóluma, és szimbolizálja a tudás és a bölcsesség erejét. A baglya szimbolikus jelentése azt sugallja, hogy a tudatosság és a tudás segíthet az embereknek abban, hogy jobban megértsék magukat és a világ dolgait. A baglya az átlátás szimbóluma is, ami azt jelenti, hogy a tudatosság segíthet az embereknek abban, hogy jobban megértsék magukat és a világ dolgait. A baglya szimbolikus jelentése azt is jelenti, hogy kellő tudatossággal a dolgok megváltoztathatók, és az emberek átláthatják a következményeket. A baglya szimbolikus jelentése azt is jelenti, hogy az embereknek meg kell érteniük a világot, és meg kell érteniük a saját érzéseiket és gondolataikat is. A baglya szimbolikus jelentése azt is jelenti, hogy az embereknek meg kell tanulniuk, hogyan tudják jobban megérteni magukat és a világot, és hogyan tudják jobban megérteni a kapcsolatokat és a következményeket.

Etimológia

A baglya szó eredete a vikingek koráig nyúlik vissza. A vikingek számára a baglya szimbolizálta a változást és a szabadságot. A vikingek számára a baglya egyike volt a legfontosabb szimbólumoknak, mivel a baglya képviselte az újjászületést és a szabadságot. A vikingek számára a baglya jelentette a tudás és az erő szimbólumát is. A baglya jelkép volt a vikingek számára, amely segített nekik abban, hogy megértsék a világot, és bölcsességet szerezzenek. A vikingek számára a baglya szimbolizálta az élet és a halál közötti kapcsolatot is. A vikingek számára a baglya jelkép volt a bölcsesség és a tudás szimbólumát is.

Jelentés különböző szótárakban

A baglya szó jelentése különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a baglya egy nagy, repülő madárfaj a röpképtelen madarak csoportjából. A Cambridge szótár szerint a baglya egy nagy, repülő madár, amelynek nagy, széles szárnyai vannak, és amely szokatlanul jól lát a sötétben. A Collins szótár szerint a baglya egy nagy, repülő madár, amelynek széles, keskeny szárnyai és szokatlanul jó szeme van. A Oxford szótár szerint a baglya egy nagy, repülő madár, amelynek nagy, széles szárnyai vannak, és amely szokatlanul jól lát a sötétben.

Asszociációk

 • madár.
 • színes.
 • ágak.
 • fészek.
 • szárnyalás.
 • szabadság.
 • kalandra vágyás.

Szinonimák

 1. kabátka.
 2. pelerin.
 3. kabát.
 4. palást.
 5. kabátféle.
 6. köpeny.
 7. mantella.
 8. köntös.
 9. öv.
 10. kabátka.

Példamondatok

 1. A kislány szeretett a baglyával játszani a kertben.
 2. A baglya színes tollazatával mindenkit elbűvölt.
 3. A baglya szépen szállt az égen, miközben a madarak csapata követte.
 4. A baglya éles tekintete körültekintően szemlélte a környezetét.
 5. A baglya éjszaka a legjobb időpont a vadászatokra.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: