Bajusz szó jelentése

A bajusz szó sokféle jelentéssel bír. Egyesek szerint a bajusz egy szépségideál része, míg mások szerint egy szimbólum, amely az erőt, a bátorságot és a szabadságot szimbolizálja. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bajusz szó jelentését a különböző kultúrákban és történelmi időszakokban. Megvizsgáljuk, hogyan használják a bajuszt a divatban, a különböző szokásokban és a művészetben. Megtanuljuk, hogy a bajusz mely kultúrákban és történelmi időszakokban tekinthető szimbólumnak, és melyek azok a jelentések, amelyeket a bajusz hordoz.

Lexikológia

A bajusz lexikológiája többféle értelmezést is magában foglal. Először is, a bajusz szó magában foglalhatja az egyén által viselt különféle bajuszokat, amelyeket szokásosan a férfiak viselnek az arcukon. Ezek a bajuszok lehetnek változatosak, és lehetnek hosszúak, rövidek, simák, csavartak, göndörök, sűrűek, vagy akár teljesen szegélytelenek. A bajuszok lehetnek egyenletesek, vagy akár különböző színűek, amelyeket vágás, formázás vagy színezés segítségével érhetünk el. A bajuszok lehetnek egyszerűek, vagy akár különféle komplikált mintákkal is díszíthetők. Másodszor, a bajusz szó a bajuszok helyét is jelentheti, amelyet a legtöbb férfi az arcán visel.

Etimológia

A bajusz etimológiai eredete a latin ‘barba’ szóra vezethető vissza. A ‘barba’ szó a hagyományos olasz szóhasználatban hím állatok szőrszálait jelentette. A szó később a hímek szakállává vált, majd a bajusz szóvá alakult. A bajusz szó a középkori Európában elterjedt, amikor a férfiak elkezdték viselni a szakállukat. A bajusz egyike volt a korai stílusjegyeknek, amelyek a férfiak öltözködésében jelentek meg és a korai 18. században terjedt el. A bajusz még ma is használatos, és sokféle stílusban elérhető, beleértve az egyenes, hullámos, közepes, hosszú és rövid bajuszokat.

Jelentés különböző szótárakban

A bajusz szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a bajusz egy hosszú, szőrös, általában a száj körüli szőrszálakból álló szőrpihé, amelyet az arcokon hordanak. Az American Heritage Dictionary szerint a bajusz egy hosszú, általában a száj körül elhelyezkedő szőrpihé, amelyet sok ember hord. A Merriam-Webster Dictionary szerint a bajusz a száj körül elhelyezkedő, általában hosszú, szőrös szőrszálakból álló szőrpihé, amelyet sok ember hord. Mindegyik szótár a bajusz szó jelentésének megértéséhez hasonló definíciókat ad.

Asszociációk

A bajusz számos különböző asszociációt vált ki az emberekből. Számos modern híresség visel bajuszt, ami népszerűvé tette ezt a különleges stílust. Az elmúlt években a bajuszok egyre népszerűbbek lettek, és sokan úgy döntenek, hogy kipróbálják ezt a különleges stílust. A bajuszok sokféle stílust kínálnak, amelyeket különböző személyiségek viselhetnek. A bajuszok nem csak díszelegnek, hanem képesek hangsúlyozni a karaktert és a személyiséget is. A bajuszok különböző hosszúságokban és stílusokban érhetők el, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb stílust. A bajuszok különleges megjelenést adhatnak, és segíthetnek a különleges személyiség megmutatásában.

Szinonimák

 • Kendő.
 • Kapucni.
 • Kapocs.
 • Kapocsi.
 • Konty.
 • Kupola.
 • Nyakkendő.
 • Nyaklánc.
 • Szalag.
 • Sál.

Antonímák

A bajusz antonimái közé tartozik a szakáll, a szemöldök, a szőrtelen arc és a szőrtelen homlok. Ezek az antonimák a bajusztól eltérő fizikai jellemzők, amelyeket leggyakrabban a férfiak viselnek. A szakáll egy sötét, hosszú szőrzet, amelyet a férfiak a homlokon és az állon viselnek. A szemöldök egy keskeny, függőleges szőrzet, amely a szemek alatt található. Az arc szőrtelenítése az arc bőrének a szőrszálak eltávolításával történő simítása. A homlok szőrtelenítése a homlok szőrszálainak eltávolításával történő simítása. Ezek az antonimák nagyban eltérnek a bajusztól, amely egy keskeny, hosszú szőrzet, amelyet a férfiak az orruk alatt viselnek.

Példamondatok

 1. A kislány szép bajuszt viselt a fürdőruhájával.
 2. A bajusz segített neki, hogy különlegesebbnek tűnjön.
 3. Az öregember a bajuszával büszkélkedett, ahogy a tömegben sétált.
 4. A férfi mindig a bajuszát nyújtotta, amikor mosolygott.
 5. Az álmodozó kisfiú töprengett, hogy milyen bajuszt fog viselni.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: