Bajusztalan szó jelentése

A bajusztalan szó jelentése egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak azoknak a férfiaknak a leírására, akik nem viselnek bajuszt. A bajusztalan öltözködés mára a divat és a stílus egyik népszerű változata lett, amelyet számos híres személy is követ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bajusztalan szó jelentését, valamint azokat a tényezőket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy növekedjen a bajusz nélküli megjelenés népszerűsége.

Lexikológia

A szó bajusztalan jelentése egy kifejezés, amely azt jelenti, hogy valaki vagy valami nem rendelkezik bajusszal. Ez a kifejezés gyakran használatos olyan személyekre, akik nem viselnek bajuszt. Ez a kifejezés azonban nemcsak a személyekre használható, hanem bármilyen dologra, amelynek nincs bajusza. Például, ha valaki egy tárgyat ír le, amelynek nincs bajusza, akkor azt mondhatja, hogy a tárgy „bajusztalan”. A kifejezés használata továbbá kiterjedhet olyan dolgokra is, amelyeknek egyébként bajusza lenne, de a bajusz el van távolítva.

Etimológia

A „bajusztalan” szó eredete számos elmélettel magyarázható. Az egyik elmélet szerint a szó a 19. században alakult ki, amikor a bajuszok divatosak voltak, de csak a férfiak viselhettek. Így a nők, akiknek nem volt bajuszuk, bajusztalanoknak nevezték őket. Egy másik elmélet szerint a szó a 17. században alakult ki, amikor a bajuszokat a férfiak viselték, de a nők nem. Így azok, akiknek nem volt bajuszuk, bajusztalanoknak nevezték őket. Az egyik legvalószínűbb elmélet szerint a szó a középkorban alakult ki, amikor a bajuszokat elsősorban a katolikus férfiak viselték. Azok, akik nem voltak katolikusok, bajusztalanoknak nevezték őket.

Jelentés különböző szótárakban

A bajusztalan szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint ez egy olyan szó, amely nem tartalmaz bajuszt, vagyis olyan szó, amelynek nincs különösebb jelentése. A Merriam-Webster szótár szerint a bajusztalan szó egy olyan szó, amelynek nincs konkrét jelentése, de amelyet az emberek használnak a beszédükben vagy írásukban. Például a „huh” egy bajusztalan szó, amelyet az emberek gyakran használnak a beszédükben, de nincs konkrét jelentése.

Asszociációk

 • fejfedő nélkül.
 • fürtök.
 • önálló.
 • bátor.
 • kalandor.
 • független.
 • szabadság.

Szinonimák

 1. Fejfedetlen.
 2. Kopasz.
 3. Fürt nélküli.
 4. Sisaktalan.
 5. Hajtalan.
 6. Fejkendő nélküli.
 7. Kopaszított.
 8. Fejkötő nélküli.
 9. Fürtözetlen.
 10. Konty nélküli.

Példamondatok

 1. A szél fújt, és a kislány bajusztalan arca melegítette a szívemet.
 2. A bajusztalan ábrázat a férfi komolyságát tükrözte.
 3. Az átlagos bajusztalan arcok között egy különleges arc tűnt fel.
 4. Az új stílusban a bajusztalan megjelenés tökéletesen illik a szerephez.
 5. Az üzletember bajusztalan arcát a szigorúság és a határozottság jellemezte.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: