Bakhát szó jelentése

A „bakhát” szó eredetileg a szanszkrit nyelvből származik, és egy olyan általános fogalmat jelent, amely a birtoklást, a tárgyak megszerzését és a birtok javítását jelenti. A szó számos kultúrában és nyelven elterjedt, és számos különböző módon használatos. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „bakhát” szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogy milyen kontextusokban használható.

Lexikológia

A bakhát szó lexikológiája egy olyan kifejezés, amelyet a 19. században kezdtek használni a hindu és a buddhista vallásokban. A szó szanszkrit eredetű, és egyfajta szellemi gyakorlatot jelent, amely segít az embereknek a spirituális úton való haladásban. A bakhát gyakorlata a spiritualitás és az önismeret közötti összhang elérésére irányul. A gyakorlat során az egyén elmélyül a saját lelki világában, és megpróbálja megérteni saját magát, az önmagában rejlő erőket és képességeket. A bakhát gyakorlásának néhány alapvető lépése van, amelyek segítenek az egyénnek az önismeret és a spiritualitás közötti egyensúly megtalálásában. Ezek közé tartozik az elmélyült meditáció, a megtisztulás és a személyes szabadság elérése.

Etimológia

A szó „bakhát” eredetét a szanszkritban találjuk meg. A szó szanszkrit eredetű és egyik jelentése „fekvőhely, pihenőhely”. Az ókori szanszkrit nyelvben a szó „bakasth”-t jelent, ami „fekvőhely”-et jelent. Az ókori hindu mondákban a szó gyakran szerepel ahhoz, hogy leírja, ahogy az istenek, démonok és emberek alszanak, pihennek és pihennek. A szó a szanszkritban a „bakasth”-ból származik, ami egy szó, amelyet a régi hindu mondákban használtak. A szó eredeti jelentése „pihenőhely” volt, de ma már gyakran használják arra, hogy leírják egy személy gondolkodásmódját, érzelmeit vagy életstílusát.

Jelentés különböző szótárakban

A bakhát szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a bakhát szó „egy nyitott, általában kőből vagy fából készült, négyzet alakú, lezárt medence a ház közepén, amelyet gyakran használnak áztatásra, mosásra, fürdésre vagy öntözésre”. The American Heritage Dictionary szerint a bakhát szó „egy nagy, alacsonyan fekvő, négyzet alakú medence, amelynek a vízszintje alacsonyabb, mint a környező területeké, és amelyet gyakran használnak öntözésre, áztatásra, mosásra vagy fürdésre”. A Merriam-Webster szótár szerint a bakhát szó „egy nagy, négyzet alakú medence, amelyet gyakran használnak öntözésre, áztatásra, mosásra vagy fürdésre”. Mindegyik szótár megjegyzi, hogy a bakhát szó eredete a perzsa nyelvből származik.

Asszociációk

A bakhát szó sok embernek elsősorban a hinduizmushoz és a buddhizmushoz kapcsolódó szimbólumokra asszociálódik. A bakhát szó egy szanszkrit szó, amelynek jelentése „otthon”. A bakhát egy olyan szimbólum, amelynek a fő célja, hogy megvédje a házat a gonosz szellemektől és a rosszindulatú erőktől. Az indiai hagyományok szerint a bakhát egy olyan szimbólum, amelynek az a célja, hogy megteremtse a boldogságot és a békét a házban. A bakhátokat gyakran szent állatok, például egy elefánt vagy egy sárkány képével díszítik, és gyakran egy gyertya vagy egy kis csengő is elhelyezésre kerül rajtuk. A bakhátok többnyire olyan helyeken találhatóak, ahol a családtagok gyakran találkoznak, például a nappaliban vagy a konyhában.

Szinonimák

 1. jutalom.
 2. díj.
 3. ösztönző.
 4. ajándék.
 5. jutalom.
 6. elismerés.
 7. ösztönzés.
 8. dícséret.
 9. köszönet.
 10. megbecsülés.

Antonímák

A bakhát szó antonimái a következők: előrelépés, előrehaladás, fejlődés, megújulás, átalakulás, felfelé tartás és emelkedés. Ezek az antonimák olyan tulajdonságokat és folyamatokat jelentenek, amelyek a személyek, a csoportok vagy a közösségek előrehaladását jelentik. Ezen antonimák segítenek a személyeknek, csoportoknak és közösségeknek abban, hogy jobbá tegyék magukat, hogy előrébb haladjanak és jobb életet éljenek. Ezek az antonimák segítenek a személyeknek, hogy elérjék céljaikat, hogy megvalósítsák álmaikat és hogy többet érjenek el. Ezek a szavak segítenek nekünk abban, hogy jobbá váljunk, hogy előre lépjünk és hogy jobb életet éljünk.

Példamondatok

at készíthetünk:

 1. Az apám megajándékozott engem egy bakhát-tal, hogy megköszönje a munkámat.
 2. Az üzletben egy csodálatos bakhát-ot vettem a barátomnak születésnapjára.
 3. A bakhát-ok nagyon sokféle színben és méretben kaphatók.
 4. A bakhát-ok egy különleges ajándék lehetnek azok számára, akiket szeretünk.
 5. Az én bakhát-om egy értékes ékszer, amit a nagyapám adott nekem.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: