Balcsillag szó jelentése

A balcsillag egy régi kifejezés, amelyet régen a bal oldali karján lévő tetoválásra használtak. A kifejezés azonban sokkal több jelentést is hordoz, amelyeket a történelem során sokféle kultúrában használtak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a balcsillag jelentését, és megvizsgáljuk, hogy milyen kultúrákban használták.

Lexikológia

A balcsillag egy szimbolikus jel, amely a baloldali politikai ideológiákat jelképezi. Az általában egy közepes méretű piros csillagot jelképez, amelyet a baloldali politikai ideológiák különböző szimbólumai közül választottak ki, amelyek általában a kommunista, szocialista és más baloldali politikákat képviselik. A balcsillag az egyik legismertebb és legelterjedtebb baloldali politikai szimbólum, amelyet számos országban használnak, beleértve Kínát, Oroszországot, Cuba-t és másokat. Az emberek számára ez azt jelenti, hogy ha valaki egy balcsillagot visel, akkor ez azt jelenti, hogy ő egy baloldali politikai ideológiát képvisel.

Etimológia

A „balcsillag” szó eredete visszavezethető a 19. század közepéig, amikor a balcsillagok első alkalmazását ismerték el. A balcsillagokat akkoriban használták a katonák egyenruháinak díszítésére, míg a többi katonai jelvényeket a katonai rangok jelölésére használták. A balcsillagokat a katonai egyenruhákon használták a katonai szolgálatban részt vevők megkülönböztetésére. A balcsillagokat először a francia hadsereg használta, hogy megkülönböztessék a katonákat a többi tiszti rangú katonától. A balcsillagokat a későbbiekben számos országban használták a katonák egyenruháin. Azóta a kifejezés használata elterjedt az átlagemberek számára is, és gyakran használják azok számára, akik kiemelkednek a tömegből.

Jelentés különböző szótárakban

A balcsillag szó jelentése különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a balcsillag egy olyan szó, amelyet a szocialista és kommunista országokban használnak a társadalmi osztályok közötti egyenlőség jelképének. Ugyanakkor a Merriam-Webster szerint a balcsillag egy szimbólum, amelyet a szocialista és kommunista országokban használnak a szocialista és kommunista rendszerek jelképének. A Wiktionary szerint a balcsillag egy szimbólum, amelyet a szocialista és kommunista országokban használnak a kommunista rendszerek jelképének.

Asszociációk

 • csillagkép.
 • téli égbolt.
 • Hold.
 • csillagászat.
 • csillagfény.
 • csillámlás.
 • ezüstös fény.
 • sötét ég.
 • szépség.
 • csodálatos.

Szinonimák

 1. csillagfény,.
 2. csillagkép,.
 3. csillagzat,.
 4. csillogás,.
 5. fénypont,.
 6. tündérlámpás,.
 7. szivárványcsillag,.
 8. bolygó,.
 9. égitest,.
 10. szerencsehozó.

Példamondatok

 1. Az esti égbolton sok balcsillag ragyogott.
 2. A balcsillagok a csillagászati térképen a legnagyobb csillagokat jelölik.
 3. A balcsillagok a csillagok között a legfényesebbek.
 4. A balcsillagok a csillagászatban a legfontosabbak.
 5. A balcsillagok az égbolt egyik legkedveltebb látványa.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: