Balettcipő szó jelentése

A balettcipők egyik legfontosabb jellemzője a kényelem. A balettcipők számos előnyt kínálnak a balerináknak, hogy segítsenek nekik a kényelmes és biztonságos táncmozgásban. A balettcipők számos módon segíthetnek a balerináknak, hogy elérjék a tökéletes mozgást, és segítik a biztonságos táncot. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi a balettcipő jelentése, és hogyan segíthet a balerináknak a tökéletes táncmozgás elérésében.

Lexikológia

A balettcipő egy speciális fajta cipő, amelyet balett táncosok használnak. Ezek a cipők általában teljesen felsőrészesek, és különböző színekben és anyagokban kaphatók. A balettcipők kétféle kialakítással rendelkeznek: egyik a vékony, bőr vagy szatén anyagból készült, és a másik a vastag, bőr vagy bőrből készült. A vékony cipők jobban illeszkednek a lábakhoz, és könnyebb mozgást biztosítanak a balett táncosok számára. A vastag cipők jobban védik a lábakat, és jobb stabilitást biztosítanak. A balettcipők általában selyemcsatokkal, velúr kötéssel vagy bőr kötéssel vannak ellátva, hogy a lábak szorosan a cipőhöz simuljanak.

Etimológia

A balettcipő szó eredetét a francia nyelvből eredeztetik. A szó eredeti jelentése „kis cipő”, ami a francia szó „ballet” szóból származik. A balett cipők először a 17. században jelentek meg, amikor a korabeli balerinák különleges, fényes, kicsi cipőket viseltek a színpadon. Ezek a cipők később nagy népszerűségre tettek szert, és ma már a balettcipők a balerina ruházatának fontos részét képezik. A balettcipők főként a láb stabilitását és a mozgás kontrollálását szolgálják, de a megjelenésük is fontos. A balettcipők ma már számos stílusban elérhetőek, a klasszikustól a modernig, és mindegyiknek megvan a maga sajátos szépsége.

Jelentés különböző szótárakban

A balettcipő (ballet shoe) egy speciális lábbeli, amelyet a balerinák (ballet dancers) használnak. A balettcipő általában egy szilárd, vastag talpú cipő, melyet különböző anyagokból, mint például bőr, szövet vagy szintetikus anyagok készítenek. Ezeket a cipőket általában szűkre varrják a balerinák kényelmének biztosítása érdekében. A balettcipők jellemzően egyetlen rögzítővel rendelkeznek, mely közvetlenül a lábujjak és a lábfej között helyezkedik el. A balettcipők elősegítik a balerinák mozgását, mivel kényelmesebbé teszik a lábukat, és megakadályozzák, hogy a lábuk elcsúszjon. A balettcipőknek nagy szerepe van a balettművészetben, mivel segítenek a balerináknak a szükséges pozíciók elérésében.

Asszociációk

 • tánc.
 • klasszikus.
 • színpad.
 • pirouette.
 • pointe.
 • koreográfia.
 • szerencse.
 • flexibilitás.
 • összhang.
 • szabadság.
 • báj.
 • mozgás.

Szinonimák

 1. Tánc cipő.
 2. Báli cipő.
 3. Táncos cipő.
 4. Balerina cipő.
 5. Táncművész cipő.
 6. Ballerina cipő.
 7. Díszcipő.
 8. Keringőcipő.
 9. Táncruha cipő.
 10. Táncművészeti cipő.

Példamondatok

 1. Az órán megtanultuk, hogy hogyan kell balettcipőben táncolni.
 2. Az óvodások szívesen öltöztek balettcipőbe, hogy megmutathassák tudásukat.
 3. A balettcipő szükséges ahhoz, hogy biztonságosan táncoljunk.
 4. Az iskolában mindenki balettcipőben lépett a színpadra.
 5. A balettcipő segít a táncosoknak abban, hogy jobban ellenőrizzék mozgásukat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: