Balettiskola szó jelentése

A balettiskola egy olyan intézmény, amely kifejezetten a balett tanítására és gyakorlására szolgál. Az intézmények különböző szintű programokat kínálnak, beleértve a kezdő és haladó balettet, a klasszikus balettet, a modern balettet, a jazz balettet és még sok mást. A balettiskolákban a tanárok segítségével a tanulók megtanulják a balett alapjait, és fejlesztik az általuk elsajátított technikákat. Az oktatás a táncművészetek általános elméleti és gyakorlati ismereteit is elmélyíti, és a tanulók készségeit is fejleszti.

Lexikológia

A balettiskolákban a tanulók egy különleges művészeti formában tanulnak. A balett egy olyan koreográfiai tánc, amelyet szigorúan előírt mozdulatokból állítanak össze, hogy egy komplex és szép táncot eredményezzenek. A balettiskolákban a tanulók megtanulják a különböző balett mozdulatokat, amelyek a bázisát képezik a táncművészetnek. A balettiskolákban a tanulók megtanulják a balett korlátait is, amelyek magukba foglalják a korrekciókat, a helyes testtartást, a helyes légzést és a helyes technikát. A balettiskolákban a tanulók megtanulják a különböző balett stílusokat, amelyek közül néhány a klasszikus balett, a modern balett és a kortárs balett. A balettiskolákban a tanulók különböző balettköreket is tanulnak, amelyek magukban foglalják a kötelező koreográfiákat és a különböző koreográfiai táncokat. A balettiskolákban a tanulók megtanulják a balett színpadra állításának művészetét is, amely magában foglalja a koreográfia megválasztását és a színpadra állítását.

Etimológia

A balettiskola szó eredete a francia „école de ballet”-hez vezethető vissza, ami annyit tesz, hogy „balettiskola”. E szó először a 17. században jelent meg, amikor a francia király, XV. Lajos király alapította meg a francia balettiskolát. Az eredeti balettiskola az akkori francia királyi táncokat tanította, amelyeket a királyi udvarban használtak. A balettiskolai tanítás ekkor még egyedülálló volt, és szigorú szabályok szerint zajlott. A tanulóknak szigorúan betartaniuk kellett a korabeli táncok szabályait, és a királyi udvari etikettet is. A XVIII. században a balettiskolák egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, és ekkoriban a balettiskolai tanítás már sokkal szabadabbá vált. A korabeli balettiskolákban a fiatalok már nemcsak a királyi táncokat tanulták, hanem a modern balettet is. A balettiskolák ekkoriban már számos művészeti ágat tanítottak, beleértve a zenét, a képzőművészetet és a drámát is.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárak szerint a balettiskola egy intézmény, amely a klasszikus balett művészetét oktatja. A balettiskolák általában több különböző balett stílusú tanfolyamot kínálnak, amelyek közé tartoznak az alapvető balettmozgások, a jazz balett, a modern balett és a kortárs balett. Az intézmények különböző korosztályok számára biztosítanak oktatást, és az oktatás néhány esetben személyre szabott lehet. A balettiskolák általában különböző módszereket használnak a tanulók tanítására, beleértve a klasszikus baletttechnikákat, a modern táncmozgásokat és a jazz balettet. A balettiskolák különböző koncertet és színházi előadásokat is tartanak, hogy a tanulók bemutathassák, amit megtanultak.

Asszociációk

 • pirouette.
 • tánc.
 • tükrözés.
 • koreográfia.
 • klasszikus zene.
 • kifinomult mozgások.
 • lelkesedés.
 • koordináció.
 • koncentráció.
 • kreativitás.
 • szabályok betartása.
 • színpadon való fellépés.
 • türelem.

Szinonimák

 1. tánciskola.
 2. balett intézmény.
 3. táncközpont.
 4. balett akadémia.
 5. tánccsoport.
 6. mozgásiskola.
 7. tánctanulás.
 8. táncművészeti oktatás.
 9. táncos akadémia.
 10. táncművészeti intézmény.

Példamondatok

 1. Minulévben feliratkoztam a helyi balettiskolába, hogy megtanuljak táncolni.
 2. A balettiskola előadásának előtt a szülők nagyon izgatottak voltak.
 3. A balettiskolában jól képzett oktatók tanítják a diákokat a különböző balettmozdulatokra.
 4. A balettiskolában az alapvető balettmozdulatokon kívül néhány koreográfia is elsajátítható.
 5. Minden hónapban a balettiskolában számos műsort rendeznek a tanulók számára.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: