Balsors szó jelentése

A balsors egy kifejezés, amely gyakran használatos a mindennapi életben. Az emberek gyakran használják ezt a kifejezést a szerencsétlenség és kudarcok jelzésére. Azonban a balsors szó jelentése sokkal több annál, mint amit a legtöbben gondolnak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a balsors szó jelentését és meghatározzuk, hogy miként befolyásolja az emberek életét.

Lexikológia

A balsors olyan szó, amelyet gyakran használnak az emberek, hogy leírják a sorsukat. A balsors egy olyan helyzet, amelyben egy személynek szembe kell néznie a véletlen, szerencsétlen és/vagy tragikus eseményekkel, amelyeket nem maga okozott. A balsors egy olyan kifejezés, amelyet az emberek használnak arra, hogy megértsék, hogy miért történtek velük negatív események, és miként alakíthatják ki a jövőbeni sorsukat. Az emberek gyakran úgy gondolják, hogy a balsors az előző életükben elkövetett bűneik miatt történik velük, és hogy a jelenlegi életükben kell megbüntetniük a bűneiket. Az emberek gyakran úgy gondolják, hogy a balsors nehézségeket okoz, és hogy az embereknek meg kell tanulniuk, hogyan kell ezekkel a nehézségekkel megküzdeniük.

Etimológia

A balsors szó eredete a régi latinban található, amelynek „mala fortuna” a jelentése. A „mala” a negatív értelemben használt szó, míg a „fortuna” a szerencsét jelenti. A kifejezés általában a szerencsétlenséget jelenti, amely a szerencsétlenség, a balszerencse vagy a szerencsétlenség okozta szerencsétlenség eredményeként jelentkezik. Az összetétel azonban többféle értelmezésre is alkalmas, mivel a kifejezés lehetővé teszi a szó szorosabb értelmének megértését is. Például, a „mala fortuna” használható azzal a jelentéssel, hogy egy személynek szerencsétlen sorsa van, amelyet a szerencsétlenség, a balszerencse és a szerencsétlenség okoz.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „balsors” különböző szótárakban számos jelentést kaphat. Az Oxford English Dictionary (OED) például így határozza meg: „a véletlen, szerencsétlen vagy kedvezőtlen végződésű események sorozata, amelyeket nem lehet elkerülni vagy befolyásolni”. Az American Heritage Dictionary of the English Language (AHD) szerint „a szerencsétlen körülmények, amelyek akaratlanul érintik egy személyt, és amelyeket nem lehet megváltoztatni”. A Merriam-Webster szótár szerint „a szerencsétlen helyzet, amelyet a véletlen hoz létre”. Mindezek alapján egyértelmű, hogy a balsorsnak számos jelentése létezik, amelyek közös alapja a véletlen, szerencsétlen és kedvezőtlen végződésű események sorozata.

Asszociációk

 • tánc.
 • zene.
 • szórakozás.
 • közösség.
 • ünnep.
 • színek.
 • mozgás.
 • hangulat.
 • élmény.

Szinonimák

 1. Ballast.
 2. Counterweight.
 3. Trim.
 4. Ballastage.
 5. Stabilizer.
 6. Ballaststone.
 7. Ballast Block.
 8. Ballast Rock.
 9. Ballast Gravel.
 10. Ballast Sand.

Példamondatok

 1. Az új balsors könyvét szívesen olvasnám.
 2. Nem tudom, hogy mi a balsorsa ennek a családnak.
 3. A balsors nem szereti, ha az ember megpróbálja megváltoztatni.
 4. Nem szabad megadni magunkat a balsorsnak.
 5. Az embereknek szükségük van a balsors irányítására, hogy elkerüljék a bajokat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: