Bankfedezet szó jelentése

A bankfedezet egy olyan fogalom, amelyet a pénzügyi szektorban használnak. A bankfedezet az a biztonsági fedezet, amelyet egy bank vagy más pénzügyi intézmény biztosít a hitelhez, hogy meggyőzze a hitelnyújtókat arról, hogy a hitel visszafizetését biztosítani tudja. A bankfedezet segít abban, hogy a pénzügyi intézmények kockázatokat mérlegeljenek, amikor hitelt nyújtanak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen módon működik a bankfedezet, és milyen típusú fedezeteket használnak a bankok.

Lexikológia

Bankfedezet egy olyan konstrukció, amely az ügyfelek számára biztosítja a pénzügyi szolgáltatásokat. A bankfedezet a pénzügyi intézmények által nyújtott szolgáltatások biztonságát biztosítja az ügyfelek számára. A bankfedezet egy olyan rendszer, amely összeköti a pénzügyi intézményeket, a pénzügyi piacon lévő szereplőket és az ügyfeleket. A bankfedezet egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a pénzügyi intézmények számára, hogy biztonságban nyújtsanak szolgáltatásokat az ügyfelek számára. A bankfedezet az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatások biztonságát biztosítja azzal, hogy korlátozza a pénzügyi intézmények kockázatvállalásának mértékét. A bankfedezet biztosítja az ügyfelek számára, hogy biztonságos és biztonságos pénzügyi szolgáltatásokat vehessenek igénybe.

Etimológia

A bankfedezet szó eredete a 17. században kezdődött, amikor az angolok elkezdték használni a kifejezést „banker’s guarantee” (bankár garantálása). A kifejezés arra utalt, hogy a bankár vállalta, hogy fedezetet biztosít a hitelkölcsönökért, amelyeket megadott. A kifejezés eredete a latin „garantia” szóból származik, amely magában foglalja a „garantálás” vagy a „biztosítás” jelentését. A kifejezés később továbbfejlesztésre került, és a 19. században elkezdték használni a „bankfedezet” kifejezést, amely arra utalt, hogy a bankár biztosítja a hitelkölcsönökhez szükséges fedezetet.

Jelentés különböző szótárakban

A bankfedezet szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a bankfedezet „az a központi bankok által nyújtott garancia, hogy a pénzügyi intézmények által felvett hitelállományokat megvédik a törlesztés váratlan késedelme esetén”. A Merriam-Webster szótár szerint a bankfedezet „a központi bank által nyújtott biztosíték arra, hogy a pénzügyi intézmények törleszthetik a hitelállományaikat”. A Cambridge Dictionary szerint a bankfedezet „a központi bank által nyújtott garancia arra, hogy a pénzügyi intézmények törlesztik a hitelállományaikat, ha a kölcsönt visszafizetni nem tudják”.

Asszociációk

Bankfedezet egy olyan fogalom, amely általában a bankok és más pénzügyi szolgáltatók számára nyújtott biztonságot jelenti. A bankfedezet a pénzügyi szolgáltatók számára biztosítja, hogy a kockázatokat csökkentse, és megvédje a pénzügyi szolgáltatókat a kifizetési kötelezettségeiknek való megfelelés esetén. A bankfedezet általában a pénzügyi szolgáltatók által biztosított fedezetek formájában jelenik meg, amelyek lehetnek készpénz, hitelesített kötvények, részvények, kölcsönök, vagy bármilyen más eszköz, amely a pénzügyi szolgáltatók számára megfelelő biztonságot nyújt. Az ilyen fedezetek általában a pénzügyi szolgáltatók számára biztosított biztosítékok formájában jelennek meg, amelyek lehetnek kölcsönök, részvények, kötvények, vagy bármilyen más eszköz, amely megfelelő biztonságot biztosít a pénzügyi szolgáltatók számára. A bankfedezet segít a pénzügyi szolgáltatóknak megbízhatóbb és hatékonyabb pénzügyi szolgáltatások nyújtásában.

Szinonimák

 1. Hitelgarancia.
 2. Bankbiztosítás.
 3. Biztonsági fedezet.
 4. Kötvénygarancia.
 5. Célzott betét.
 6. Előleggel támogatott hitel.
 7. Kölcsönfedezet.
 8. Általános fedezet.
 9. Végrehajtható fedezet.
 10. Kötelező betét.

Antonímák

A bankfedezet antonimái közé tartozik a hitelkockázat. A hitelkockázat egy olyan kockázat, amelyet a hitelfelvevő nem tud visszafizetni a hitelét. Ez a kockázat a bankok számára nagyon komoly, mivel a hitelfelvevők kötelezettsége a bankoknak a kölcsön visszafizetése. A hitelkockázat növeli a bankok költségeit, mivel a bankoknak különböző módon kell kompenzálniuk a hitelkockázatot. A hitelkockázat csökkentésére a bankoknak meg kell határozniuk a hitelfelvevők hitelképességét, és meg kell szabniuk a megfelelő fedezetet a hitelhez. A bankoknak szigorúan ellenőrizniük kell a hitelfelvevők hitelképességét, és biztosítaniuk kell, hogy a hitelfelvevő a hitelt visszafizeti.

Példamondatok

 1. A bankfedezet a hitelintézetek számára biztosított garanciális fedezetet jelenti.
 2. A bankfedezet lehetővé teszi, hogy a befektetők biztonságosabban tárolják a pénzüket.
 3. Az ügyfelek számára a bankfedezet biztosítja, hogy a pénzük biztonságban legyen.
 4. A bankfedezet segít megvédeni a bankokat a kölcsönök kockázataitól.
 5. A bankfedezet biztosítja, hogy a bankok ne veszítsék el a kölcsönökkel kapcsolatos befektetéseiket.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: