Bankház szó jelentése

A bankház szó jelentése a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó intézményekre utal. A bankházak a pénzügyi szolgáltatások különböző formáit nyújtják, beleértve a megtakarítások, hitelnyújtás, befektetések és pénzügyi tanácsadás. A bankházak számos más szolgáltatást is nyújtanak, beleértve a deviza- és áruforgalmazást, a készpénzfelvételt és a kártyaelfogadást. A bankházak segítenek a pénzügyi kockázatok kezelésében, és segítenek az ügyfeleknek a pénzügyi céljaik elérésében.

Lexikológia

A bankház lexikológiája egy olyan szótár, amely meghatározza a bankház fogalmát és a kapcsolódó kifejezéseket. A bankház egy olyan intézmény, amely pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, például betétek és hitelkölcsönök biztosítását. A bankházak általában részvényeket is kibocsátanak, és a részvényeseknek jogaik vannak a bankház részvényeinek birtoklásához. A bankházak továbbá számlavezetést is végeznek, amely lehetővé teszi a vállalkozások és egyének számára a pénzügyi tranzakciók kezelését. A bankházak továbbá pénzügyi tanácsadást is nyújtanak, amely segíthet a vállalkozásoknak és egyéneknek a pénzügyi döntéseik meghozatalában.

Etimológia

A szó „bankház” eredete a 14. században kezdődik, amikor a bankházak először megjelentek Európában. Az eredeti szó az itáliai banca szóból származik, ami egy asztalra utal, amelyet használtak a bankügyletekhez. Az eredeti bankházak általában különböző pénzügyi célokra szolgáltak, beleértve a hitelnyújtást, a fegyverek és a tőke befektetését. Az első bankházak gyakran közvetlenül a királyi és a nemesi családok szolgálatában álltak. Az évszázadok folyamán a bankházak más szolgáltatásokat is nyújtottak, beleértve a pénzváltást, a pénzügyi tanácsadást és a más pénzügyi szolgáltatásokat. Ma a bankházak szinte mindenütt megtalálhatók, és különböző szolgáltatásokat nyújtanak, beleértve a hitelnyújtást, a befektetések kezelését, a tőkepiaci tanácsadást és más pénzügyi szolgáltatásokat.

Jelentés különböző szótárakban

A bankház szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a bankház szó jelentése „egy olyan épület, amelyben bankok végzik üzleti tevékenységüket, mint például hitelnyújtás és készpénzfelvétel”. Az American Heritage Dictionary szerint a szó „egy intézmény, amely pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, például hitelnyújtás, készpénzfelvétel és megtakarítási számlák”. Az Urban Dictionary szerint a bankház szó jelentése „egy intézmény, amely hitelnyújtási és tőkepiaci szolgáltatásokat nyújt, valamint készpénzfelvételi és megtakarítási számlákat vezet”.

Asszociációk

A bankház szónak sokféle asszociációja lehet. Az emberek általában a pénzügyi intézmények jutnak eszükbe, amikor a bankház szóval találkoznak. Ezek a helyek többnyire a pénzügyi szolgáltatások széles palettáját kínálják, és általában a betétek és hitelkérelmek kezelésével foglalkoznak. A bankházak többnyire különböző típusú számlákat is nyújtanak, amelyek segítségével a pénzügyi eszközök biztonságosan tárolhatók és kezelhetők. Az emberek számára a bankházak a biztonság és a stabilitás szimbólumai. A bankházak az emberek számára a szükséges biztonságérzetet nyújtják, hogy biztonságosan tárolják és kezeljék a pénzügyi eszközeiket.

Szinonimák

 1. Pénzintézet.
 2. Kincstár.
 3. Bank.
 4. Takarékszövetkezet.
 5. Hitelintézet.
 6. Pénzügyi szolgáltató.
 7. Kereskedelmi bank.
 8. Spórolási szövetkezet.
 9. Jelzálogbank.
 10. Befektetési bank.

Antonímák

„Bankház” antonimái sokfélék lehetnek, attól függően, hogy milyen kontextusban használják őket. A leggyakoribb antonimák a következők: pénzügyi intézmények, pénzügyi szolgáltatók, pénzügyi szervezetek, pénzügyi szolgáltatások, pénzügyi termékek, pénzügyi rendszerek, pénzügyi piackutatások, pénzügyi tanácsadások, pénzügyi technológiák, pénzügyi szakértők, pénzügyi szakértői szolgáltatások, pénzügyi információs szolgáltatások, pénzügyi könyvelői szolgáltatások, pénzügyi tanácsadói szolgáltatások, pénzügyi tanácsadók, pénzügyi tanácsadási szolgáltatások, pénzügyi információs technológiák, pénzügyi szolgáltatási szintek, pénzügyi kockázatkezelési szolgáltatások és pénzügyi kockázatkezelők. Ezek az antonimák segíthetnek megérteni, hogy mi is az a bankház, és hogy milyen szolgáltatásokat biztosít.

Példamondatok

 1. Az új bankház megnyitására egy nagy ünnepséget rendeztek.
 2. Az összes bankházban különböző szolgáltatásokat nyújtanak.
 3. A bankházban a pénzügyi tanácsadók segítenek a vásárlóknak.
 4. Az új bankházban egy állandó biztonsági szolgálat is működik.
 5. Az új bankház igényes külsővel rendelkezik.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: