Barack szó jelentése

A barack egy gyümölcs, amelyet sokan kedvelnek a sokféle íze miatt. A barack szó jelentése azonban sokkal több annál, mint amit első pillantásra látunk. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a barack szó mögött melyek a különböző jelentések, és hogyan befolyásolja ez a népszerű gyümölcs életünket.

Lexikológia

A barack szó lexikológiája a barackot jelentő szók és kifejezések történetével foglalkozik. A barack szó eredete visszavezethető a perzsa nyelvből, ahol a szó „parik” formában jelent meg. A szó a perzsa „parik-e” szóból származik, ami magában foglalja a „barack” ízét és illatát. A szó először az angol nyelvben jelent meg, ahol a „peach” szóval azonosították. Az angol szó először a 16. században került felhasználásra, és a 17. században a barack szó már gyakran használták. A barack szó számos más nyelvben is elterjedt, beleértve a franciát, az olaszt, a németet, a spanyolt és a hollandot is. A barack szó különböző jelentéseket is magában foglal, beleértve a gyümölcsöket és a színeket is. A barack gyümölcsök egyike a legkedveltebb és legnépszerűbb gyümölcsöknek számítanak, és számos más országban is elterjedtek. A barack szín egy sötét narancssárga szín, ami a barack gyümölcsök színével azonosítják.

Etimológia

A barack szó etimológiája többnyire azonosítja a szó eredetét a szláv nyelvekben. A szó eredete a szláv nyelvben a szó „barabushka”, amely a szláv eredetű szó „barabushka” szóból származik. A szó eredeti jelentése „kis alma”. Az egyik legrégebbi írásos említése a szóról a 16. században található, amikor egy orosz tudós megemlíti a szót a könyvében. Azóta a szó elterjedt számos európai és ázsiai nyelvben, és a barackot számos kultúrában ismerik és szeretik. A barackot sokféle formában fogyasztják, például frissen, szárítva, lekvárban, dzsemekben, és számos más ételben is.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a „barack” szó jelentése eltérő lehet, a kontextustól és a kulturális háttértől függően. Az Oxford English Dictionary szerint a barack egy közepes méretű, világos sárga, narancs vagy piros gyümölcs, amelyet a Prunus persica fa termel. A Merriam-Webster szótár szerint a barack egy sárga, narancs vagy piros, húsos gyümölcs, amelyet a Prunus persica fa termel. A Cambridge English Dictionary szerint a barack egy közepes méretű, világos sárga, narancs vagy piros gyümölcs, amelyet a Prunus persica fa termel. Az American Heritage Dictionary szerint a barack egy közepes méretű, világos sárga, narancs vagy piros gyümölcs, amelyet a Prunus persica fa termel. Az Urban Dictionary szerint a barack egy szó, amelyet használnak arra, hogy jelölje a gyümölcsöket, amelyeket a Prunus persica fa termel.

Asszociációk

A barack szó sokféle asszociációt vált ki az emberekből. Az egyik legjellemzőbb asszociáció a szín, ami sárga és piros árnyalatokban jelenik meg. Ezek a színek általában a melegséget és a vidámságot jelképezik, ami azt jelenti, hogy a barack szó asszociációja általában pozitív. Az emberek számára a barack szó egy ízt is jelenthet, ami édes és savanyú. Ez a kettősség általában a szerelem és a romantika szimbólumává válik, ami azt jelenti, hogy a barack szó asszociációja általában kapcsolódik a szerelemhez. Végül, a barack szó sok ember számára egy általános életérzést is jelenthet, ami azt jelenti, hogy a barack szó asszociációja általában kapcsolódik az élet öröméhez és szeretetéhez.

Szinonimák

 1. Chief Executive.
 2. President.
 3. Commander-in-Chief.
 4. Leader.
 5. Commander.
 6. Head of State.
 7. Head of Government.

Antonímák

Barack szó antonimái közé tartozhatnak olyan szavak, mint a körte, a citrusfélék, a szőlő, a sárgabarack és a meggy. Ezek a gyümölcsök hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, de egy kicsit más ízekkel. Körte például sokkal édesebb, mint a barack, és sokkal több magot tartalmaz. Citrusfélék, mint a narancs, a citrom és a lime, rendelkeznek egy különleges, savanykás ízzel, ami különbözik a barack ízétől. Szőlő is rendelkezik egy édesebb ízzel, amely különbözik a barack ízétől. Sárgabarackoknak is édesebb íze van, mint a baracknak, és meggynek is egy kicsit keserűbb íze van.

Példamondatok

 1. Barack Obama volt az Egyesült Államok 44. elnöke.
 2. Barack Obama kampányolt az elnöki választásokon 2008-ban.
 3. Barack Obama könyvet írt a politikai karrierjéről.
 4. Barack Obama aktívan részt vett a társadalmi egyenlőség előmozdításában.
 5. Barack Obama két négyéves mandátumot töltött a Fehér Házban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: