Barát szó jelentése

A barát szó egy olyan fogalom, amely többféle módon értelmezhető. A barátság különböző szinteken jelenik meg, és a barátoknak különböző szerepeket játszhatnak az életünkben. A barátság sok ember számára egy fontos és szeretett része az életüknek, így fontos megérteni, hogy a barát szó milyen jelentést hordoz. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a barát szó jelentését és megvizsgáljuk, hogy milyen szerepet játszik a barátság az életünkben.

Lexikológia

A barátság egy olyan kapcsolat, amely két ember között létezik, akik egymás számára fontosak. A barátság egy olyan kapcsolat, amely a bizalomra és a támogatásra épül. Egy barát az, aki elismeri és elfogadja az Ön igazi énjét, akár erősségeit, akár gyengeségeit, és aki mindig kész segíteni, ha szüksége van rá. A barátok jelentik a szükséges támaszt a nehéz időkben, és biztosítják a boldogságot a jó alkalmakban. A barátok lehetnek azok, akiket az életünkben leginkább megbízunk, akikkel szívesen töltünk időt, akikkel megoszthatjuk az érzéseinket, és akikkel megoszthatjuk a kalandokat. A barátság egy olyan kapcsolat, amelyet meg kell őrizni és ápolni, hogy megmaradjon.

Etimológia

A barát szó eredete a latin „baro” szóból származik, ami „férfi” vagy „férfiak” jelentéssel bír. A szó eredetileg a közösségekben lévő férfiak közötti kapcsolatokra utalt, és csak idővel vált a jelenlegi értelemben használt szóvá. A középkorban a közösségekben lévő férfiak szoros kapcsolatot alakítottak ki egymással, ami általában támogatást, segítséget és bizalmat jelentett. A barátság ezáltal társadalmi szokásokon alapult, amelyeket a közösség tagjai szigorúan követtek. A barátság ezen formái az ókortól napjainkig megmaradtak, és sokféle módon jelenik meg a mai kapcsolatokban.

Jelentés különböző szótárakban

A barát szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a barát egy olyan személy, akinek személyes kapcsolata van valakivel, és akinek jóindulata, bizalma és szeretete van a másik iránt. A Merriam-Webster Dictionary szerint a barát egy olyan személy, akit valaki szeret, tisztel és kedvel. A Cambridge Dictionary szerint a barát valaki, akivel személyes kapcsolatban állunk, és akivel szeretetet, bizalmat és támogatást osztunk meg. A barátok között gyakran szoros kapcsolat alakul ki, amelyben mindkét fél segít a másiknak.

Asszociációk

 • közelség.
 • megértés.
 • támogatás.
 • bizalom.
 • őszinteség.
 • béke.
 • segítség.
 • elfogadás.
 • szeretet.

Szinonimák

 1. barát: jó barát, kedves barát, szeretett barát, bizalmas barát, közeli barát.
 2. szövetséges: társ, támogató, segítő, szövetségese, kolléga.
 3. kapcsolat: kötelék, kapcsolat, közösség, közöség, közösülés.

Példamondatok

at írhatok:

 1. Mindig megosztom a gondolataimat barátaimmal.
 2. Szeretek barátaimmal közös programokat szervezni.
 3. Az igaz barátok mindig melletted állnak.
 4. A legjobb barátokkal mindig jól érezheted magad.
 5. Az igaz barátok tudják, hogy mit akarsz.
 6. A barátaim segítenek nekem, ha bármilyen problémám van.
 7. A barátaimmal sokat nevetek.
 8. A barátaimmal közösen élvezem az életet.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: