Barbárság szó jelentése

A barbárság jelentése sokféle lehet, és ez a jelentés változik a kultúrák és a korok között. Az emberek számos fogalmat használnak, hogy leírják a barbárságot, mint például a vad, a kegyetlen, a szörnyű és a primitív. Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy mi a barbárság jelentése, és hogyan határozzák meg a különböző kultúrák és korok.

Lexikológia

Barbárság szó lexikológiája a szó számos jelentéssel bír. Az egyik legáltalánosabb jelentése a „nem civilizált”, „sötét” vagy „primitív”. Barbárság általában akkor használják, amikor valaki vagy valami ellentétben áll a civilizált, társadalmilag elfogadott magatartással. Gyakran előfordul, hogy barbárság olyan társadalmi magatartásokra utal, amelyek károsak az egyénre vagy a társadalomra. Egy másik jelentése annak, amikor valaki vagy valami erőszakos, durva, agresszív, szadista vagy más erőszakos jellegű. Az ilyen jelentések gyakran a fizikai erőszakra utalhatnak, de lehetnek más típusú erőszakos magatartások is. Végül, barbárság szó gyakran arra utal, hogy valaki vagy valami alacsony szintű, értelmetlen, értéktelen, ízléstelen vagy más hasonló jellegű. Ez gyakran az ízlés, a kultúra és a stílus kapcsán használják.

Etimológia

A szó etimológiája a közép-latin barbarus szóból származik, amely a görög barbarosz szóból származik. A görög eredetű szó a bárbarokra utal, akik a görögök számára idegenek és barbarikusak voltak. A bárbarok azok az emberek voltak, akik nem beszélték a görög nyelvet, és akiknek a kultúrájával és szokásaival a görögök nem értettek egyet. A barbarikus szó a görögök számára azt jelentette, hogy valaki nem rendelkezik a civilizációval, a kultúrával és az intelligenciával, amelyet a görögök megengedtek maguknak. A szó továbbra is használatos a barbárság megnevezésére, és általában egy erőszakos, vad és törvénytelen viselkedésre utal.

Jelentés különböző szótárakban

A barbárság szó sok különböző szótárban megtalálható, és számos eltérő jelentést fedezhet fel. Az Oxford English Dictionary szerint a barbárság egy olyan társadalom jellemzője, amely nem fejlett, és amelyben a törvények, szokások és szokások alacsony szinten vannak. A Webster’s Dictionary szerint a barbárság olyan társadalmi helyzet, amelyben az emberek nincsenek szabályozva, és a kultúra alacsony szinten van. A Merriam-Webster szerint a barbárság a kultúra és a társadalom alacsony szintjét jelöli. A Cambridge Dictionary szerint a barbárság olyan társadalom jellemzője, amelyben az emberek nem fejlett társadalmi szokásokat követnek, és a törvények, szokások és szokások alacsony szinten vannak.

Asszociációk

A barbárság szó sokféle asszociációt vált ki. Néhányan a kegyetlenséget, a vadászatot, a kíméletlenséget és a brutalitást jelenti. Mások a primitív kultúrákat, a szokásokat és a társadalmi normákat jelenti. Azt is jelentheti, hogy valaki nem követi a társadalmi normákat, és hogy bizonyos viselkedések nem elfogadottak. Egyesek még azt is gondolhatják, hogy a barbárság a vágyakozás után való áldozatvállalás, az önfeláldozás és a szeretet jelenti. A barbárság szó egy olyan fogalom, amely sokféle asszociációt vált ki, és ez a fogalom az egyes emberek számára mást és mást jelenthet.

Szinonimák

szörnyűség, barbár viselkedés, erőszak, bestialitás, vadállatias magatartás, törvénytelenség, durvaság, száműzetés, káosz, féktelenség, vadesség.

Antonímák

Az antonimák a barbárság szónak a teljesen ellenkező jelentésű szavak, amelyek leírják a finom, tisztelettudó és emberséges viselkedést. Ezek a szavak magukban foglalják a kulturális szokások, a tudományos megközelítéseket és a tisztelettudó viselkedési szabályokat. Ilyen antonimák a kulturált, tiszteletreméltó, emberi, civilizált, megfontolt, tiszteletre méltó és tiszteletreméltó. Ezek a szavak kifejezik azokat a kulturális normákat, amelyeket az emberek tiszteletben tartanak egymás iránt. Ezek a szavak segítenek abban, hogy megértsük a tisztelet és a civilizáció fontosságát, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az emberek egymás között békében élhessenek.

Példamondatok

  1. Az elmúlt években a barbárság szinte ugyanolyan gyakran fordul elő, mint korábban.
  2. Az áldozatok szenvedése a barbárság legutálatosabb formája.
  3. Az erőszak és a barbárság egyre gyakrabban fordul elő a világban.
  4. Az embereknek nem szabadna tűrniük a barbárságot, mert az csak feszültséget okoz.
  5. Az emberek közötti egyenlőség csak a barbárság visszaszorításával érhető el.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: