Barkohba szó jelentése

A barkohba egy ókori magyar szó, melyet ma már ritkán használnak. A szó jelentése és a szó használata az idők során megváltozott. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a barkohba szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használják a szót a mai magyar nyelvben.

Lexikológia

Barkohba a zsidó kultúrában a személyes értékek, a személyes méltóság és a személyes integritás jelentését hordozza. A barkohba mint alapelv azt jelenti, hogy a zsidó embereknek tiszteletben kell tartaniuk egymás személyes értékeit és méltóságát, és nem szabad megalázniuk egymást, vagy bántaniuk egymást. A barkohba azt is jelenti, hogy a zsidó embereknek meg kell őrizniük saját személyes integritásukat, és nem szabad megengedniük, hogy mások megalázzák őket, vagy kihasználják őket. A barkohba azt is jelenti, hogy a zsidó embereknek tiszteletben kell tartaniuk egymás vallását, hagyományait és életmódját. Azt is jelenti, hogy a zsidó embereknek tiszteletben kell tartaniuk mások véleményét, és nem szabad megsértődniük, ha valaki másképp gondolkodik, mint ők.

Etimológia

A „barkohba” szó eredete régóta vitatott, de az egyik legvalószínűbb elmélet szerint a szó egy 16. századi jiddis szóból származik. A szó, amelyet „barkhoyb” -nak írtak, egy olyan szó volt, amelyet a zsidók használtak a szeretet és a békesség kifejezésére. A szó egyesek szerint a héber „b’racha” szóból származik, ami magyarul „áldás” -t jelent. Mások szerint a szó a jiddis „barkhoyv” szóból származik, ami magyarul „szeretet” -t jelent. A szó eredete bizonytalan, de az biztos, hogy a „barkohba” szó a szeretetről és békességről szól.

Jelentés különböző szótárakban

A barkohba szó egy olyan kifejezés, amelyet a zsidó nyelvben használnak. A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet, de általában azt jelenti, hogy „megfelelően”, „megfelelően” vagy „helyesen”. A szótárakban ez a megfelelőség általában a törvények, a szabályok vagy a szokások szigorú betartását jelenti. A barkohba szó egy közösségi kontextusban is használható, ahol azt jelenti, hogy egy adott közösség vagy csoport tagjai követik a törvényeket és szabályokat, amelyeket a csoport közös megegyezéssel határozott meg.

Asszociációk

A barkohba szó sokak számára elsősorban a közép-ázsiai sztyeppékhez kapcsolódik, amelyek többek között Közép-Ázsiában, Oroszországban, Kazahsztánban, Mongóliában és Kína déli részén találhatók. Ezek a sztyeppék hosszú, sík vidékek, amelyeket szárazság és magas hőmérséklet jellemez. A barkohba szó ezeket a sztyeppéket jelöli, amelyeket a különböző növény- és állatfajok, valamint a népcsoportok sokféle életmódja jellemez. A barkohba szó sokféle asszociációt vált ki az emberekben, különösen azokban, akik személyesen is jártak ezeken a vidékeken. Ezek közé tartoznak az örökzöld mezők, a színes vásznon átívelő sztyeppék, a különböző kultúrák és a végtelen táj.

Szinonimák

 1. katonatiszt.
 2. vezető.
 3. hadvezér.
 4. stratéga.
 5. hős.
 6. főnök.
 7. uralkodó.
 8. parancsnok.
 9. vezér.
 10. helytartó.

Antonímák

A „barkohba” szó antonimái közé tartozik a szabadság, a nyitottság és a nyugalom. A barkohba szóval jelölt állapot a korlátozott szabadság, a szorongás és a feszültség állapotát jelöli. Ugyanakkor a szabadság, a nyitottság és a nyugalom állapota jelzi a személy teljes életének megélését. Ezek az állapotok jelzik azt, hogy a személy felszabadította magát az élet korlátai alól, és újra megélheti az élet teljességét. Ezek az állapotok jelzik a személy kreativitásának és szabadságának a szintjét. Ezek az állapotok lehetővé teszik a személy számára, hogy újra megtapasztalja az élet örömét és békéjét.

Példamondatok

 1. A barkohba a házunk mögött van, ezért szeretünk oda járni.
 2. A barkohba sétálva sok-sok gyönyörű madár látható.
 3. A barkohba vezető út nagyon kanyargós.
 4. A barkohba sétálva számos különböző növényt és állatot láthatunk.
 5. A barkohba sétálva élvezhetjük a természet szépségét.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: