Bebóvliz szó jelentése

A bebóvliz egy olyan szó, amelyet gyakran használnak a 21. században, de még mindig sokan nem tudják, hogy pontosan mit jelent. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bebóvliz szó jelentését, hogy megértsük, hogyan használhatjuk ezt a szót a modern nyelvhasználatban.

Lexikológia

Bebóvlitás egy olyan fogalom, amely azt jelenti, hogy egy szervezet, üzlet vagy vállalat bizonyos szolgáltatásokat, termékeket vagy szolgáltatásokat biztosít a konkurencia számára. Ez azt jelenti, hogy egy szervezet megosztja a márkáját, termékeit, szolgáltatásait vagy technológiáját más cégekkel. Egy szervezet bebóvlitása lehetővé teszi, hogy más cégek számára is elérhetővé tegye a technológiáját, termékeit vagy szolgáltatásait, és ezáltal növelje a bevételeit és a profitot. Bebóvlitás lehetővé teszi egy szervezet számára, hogy megossza a márkáját, termékeit, szolgáltatásait vagy technológiáját más cégekkel, és ezáltal növelje a bevételeit és a profitot. A bebóvlitás nagy előnyei közé tartozik az, hogy egy szervezetnek lehetősége van arra, hogy megossza a márkáját, termékeit, szolgáltatásait vagy technológiáját más cégekkel, és ezáltal növelje a bevételeit és a profitot.

Etimológia

A szó „bebóvliz” a középkori francia „bovillis” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „babér”. Az eredeti szó tulajdonképpen akkoriban használt állatvédő kötelet jelentette, amit az állatokon viseltek, hogy megvédjék őket az állatoktól. A kötelet később a szövőiparban használták, amikor a szövőszékekhez rögzítették a szövőfonalakat, hogy megakadályozzák, hogy összegubancolódjanak. Az idők folyamán a szó átváltozott a „bobbly” szóvá, ami a mai napig használatos. A szó jelenlegi alakja, a „bebóvliz” az 1800-as években jelent meg először, és a mai napig használatos.

Jelentés különböző szótárakban

A bebóvliz szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a bebóvliz egy olyan szó, amely a „gyakori visszaesések, különösen akaratlan visszaesések” jelentését takarja. A Merriam Webster szerint a bebóvliz egy olyan szó, amely „a változatlanul következetes visszaesést vagy gyakori visszaesést jelenti”. A Cambridge Dictionary szerint a bebóvliz egy olyan szó, amely „a gyakori visszaeséseket jelenti”. Az Urban Dictionary szerint a bebóvliz egy olyan szó, amely „az állandóan visszaeső szokásokat jelenti”.

Asszociációk

 • mosoly.
 • cukiság.
 • szeretet.
 • ölelés.
 • békesség.
 • kedvesség.
 • játék.
 • öröm.
 • boldogság.

Szinonimák

 1. Nézelődni.
 2. Kíváncsiskodni.
 3. Böngészni.
 4. Kutatni.
 5. Keresgélni.
 6. Fürkészni.
 7. Feltérképezni.
 8. Feltárni.
 9. Vizsgálni.
 10. Megfigyelni.

Példamondatok

 1. A közösség összefogott, hogy bebóvlizhassák a várost.
 2. A bebóvlizés segítette a város lakóinak, hogy jobban élhessenek.
 3. Az elmúlt években sok pénzt fordítottak a bebóvlizésre.
 4. A bebóvlizés megváltoztatta a város arculatát.
 5. A bebóvlizéssel kapcsolatos projektek sikeresen befejeződtek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: