Becsap szó jelentése

A becsapás egy olyan fogalom, amelyet sokan ismernek, de kevesen tudják, hogy pontosan mit jelent. A cikk bemutatja a becsapás szó jelentését, valamint azzal kapcsolatos különböző kontextusokat.

Lexikológia

A szó becsapás azt jelenti, hogy valaki átverést követ el, hogy megtévesztse a másik embert. A becsapás olyan taktikák összessége, amelyeket valaki a másik ember ellen használ, hogy elérje a saját céljait. Becsapás lehet egy általános manipuláció, amelyet az emberek egymással szemben használnak, és lehet egy konkrét cselekedet is, amelyet valaki elkövet, hogy megtévesztse a másik embert. Becsapás lehet egy konkrét cselekedet, amelyet valaki elkövet, hogy megtévesztse a másik embert, de lehet egy általános manipuláció is, amelyet az emberek egymással szemben használnak. Becsapás lehet olyan dolog is, mint például egy álca, amelyet valaki használ, hogy megtévesztse a másik embert, vagy olyan dolog, mint amikor valaki olyan információt oszt meg, amely nem igaz. Becsapás lehet olyan dolog is, amikor valaki olyan információkat oszt meg, amelyek nem igazak, vagy amikor valaki olyan cselekedeteket hajt végre, amelyeket a másik ember nem ért.

Etimológia

A „becsap” szó eredete a 16. században vezethető vissza. A szó eredetileg a francia „becsaper” szóból származik, ami magában foglalja a „csapni” igét. A szó eredeti értelme „csapni, hogy becsapja, elcsábítja, becsapja” volt. Az eredeti értelme arra utal, hogy valamit elcsábítottak, elcsaltak, vagy becsaptak. A szó akkoriban általában olyan személyekre használták, akik átveréssel vagy csapdával próbálták elcsábítani másokat. Az idők folyamán a szó értelme egyre inkább eltávolodott az eredeti jelentésétől, és ma már gyakran arra használják, hogy leírják, amikor valaki tudatosan becsap valakit.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „becsap” számos szótárban eltérő jelentéssel szerepel. Az Oxford English Dictionary szerint a becsap „azt jelenti, hogy valakit csalódással, megtévesztéssel vagy átveréssel megtéveszteni”. A Merriam-Webster szótár szerint a becsap „valakit vagy valamit megtéveszteni úgy, hogy valamit megígérnek vagy állítanak, ami nem igaz”. A Cambridge Dictionary szerint a becsap „valakit, hogy valamit megígér vagy állít, ami nem igaz”. A Collins English Dictionary szerint a becsap „valakit megtéveszteni, hogy valamit megígér vagy állít, ami nem igaz”.

Asszociációk

 • csapolás.
 • csapvíz.
 • szivattyú.
 • öntözés.
 • vízvezeték.

Szinonimák

 1. Érvényesít.
 2. Érvényesíteni.
 3. Megállapít.
 4. Megerősít.
 5. Elfogad.
 6. Megerősítés.
 7. Jóváhagy.
 8. Jóváhagyás.
 9. Ratifikál.
 10. Ratifikáció.

Példamondatok

 1. Becsapott engem a barátom, amikor azt mondta, hogy elmegyünk a moziba.
 2. Nem fogom elhinni, amit mondasz, mert tudom, hogy csak becsapsz.
 3. Az üzleti partnerünk becsapta minket, amikor nem teljesítette a szerződést.
 4. Ne becsapd magad, mert csak később fogod megbánni.
 5. Azt hiszem, hogy az újságíró becsapott minket, amikor átírta a történetet.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: