Becsinált szó jelentése

A „becsinált” szó egy olyan kifejezés, amelyet elsősorban a nyelvtanulásban használnak, de egyre gyakrabban használják a köznapi beszédben is. Ez a szó jelentése és használata sok ember számára meglehetősen zavarba ejtő lehet, így ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy pontosan mit jelent a „becsinált” szó, valamint hogy milyen más kontextusokban használható.

Lexikológia

A becsinált szó egy kifejezés, amelyet a magyar nyelvben használnak arra a célra, hogy valamit elrejtsenek vagy elfedjenek. A szó eredete a középkori magyar nyelvből ered, és a becsinált szó jelentése az „elrejtett” vagy „elfedett”. A kifejezés számos különböző módon használható, de a legtöbb esetben arra utal, hogy valami el van rejtve vagy el van fedve valami mással. Például, ha valaki azt mondja, hogy „becsinálta a tárgyat”, az arra utal, hogy a tárgy valamilyen módon el van rejtve, és csak az, aki tudja, hol van, tudja megkeresni. A becsinált szó gyakran használatos a titoktartásra, és arra is, hogy jelezze, hogy valami rejtett, titkos vagy bizalmas információt tartalmaz.

Etimológia

A becsinált szó eredete a szláv nyelvből származik. A szláv nyelvben a „becsinált” szó a „biskinált” szóból ered, ami maga is a „biskin” szóból származik. A „biskin” szó egy olyan szláv szó, amelyet általában a szegények számára használnak, amikor valamilyen árucikket, például egy állatot, eladnak, amelyet nem tudtak kifizetni. A „biskin” szó egyik jelentése az „eladni” szó, amelyet a szláv nyelvben használnak, amikor egy árucikket eladnak, amelyet nem tudtak kifizetni. A „biskinált” szó ezt a jelentést hordozza, hogy „eladni” egy árucikket, amelyet nem tudtak kifizetni. A „becsinált” szó ebből a szóból származik, amely kifejezi, hogy egy árucikket eladnak, amelyet nem tudtak kifizetni.

Jelentés különböző szótárakban

A becsinált szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a becsinált szó egy olyan kifejezés, amelyet „szándékosan elhallgatnak, elrejtenek, vagy összezavarnak a szövegben”. A Cambridge Dictionary szerint a becsinált szó egy olyan szó, amelyet „szándékosan elhallgatnak, elrejtenek, vagy összezavarnak a szövegben annak érdekében, hogy később felhasználják a szöveg értelmezéséhez”. A The Free Dictionary szerint a becsinált szó egy olyan szó, amelyet „szándékosan elhallgatnak, elrejtenek, vagy összezavarnak a szövegben, hogy az olvasó ne értsen meg teljes mértékben a szöveg tartalmát”. Mindezek alapján a becsinált szó egy olyan kifejezés, amelyet szándékosan elhallgatnak, elrejtenek, vagy összezavarnak a szövegben, hogy az olvasó ne értsen meg teljes mértékben a szöveg tartalmát.

Asszociációk

 • kötözés.
 • börtön.
 • kényszer.
 • korlát.
 • szabály.

Szinonimák

 1. Kötött.
 2. Kötötte.
 3. Kötözött.
 4. Kötözte.
 5. Kötözte be.
 6. Kötözködött.
 7. Kötözködte.
 8. Kötözködés.
 9. Kötözés.
 10. Kötés.

Példamondatok

 1. A fiú becsinált a házba, hogy elkerülje az esőt.
 2. Az asszony becsinált a kocsmába, hogy megtudja, mi történt.
 3. A kisfiú becsinált a szobába, hogy elbújhasson.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: