Becsúnyít szó jelentése

A „becsúnyít” szó egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használunk, de sokan nem tudják, hogy pontosan mit jelent. A cikk megvizsgálja a szó jelentését, előfordulását és használatát.

Lexikológia

Szó becsúnyítás azt jelenti, hogy valaki szavakat használ, amelyek nem illenek a helyes nyelvtani szabályokhoz. Ez lehet egy általánosan elfogadott szó, amelyet a helytelen módon használnak, vagy egy teljesen új szó, amelyet a köznyelvben használnak. Szó becsúnyítás gyakran használatos, hogy megjelenítsenek egy érzést vagy egy kifejezést, amelyet korábban nem fogalmaztak meg. A szó becsúnyítása gyakran tükrözi a kultúra és a kor változásait. A szó becsúnyítás használata azt jelzi, hogy a nyelv használói kreatívak és képesek új szavakat létrehozni a kifejezések kifejezéséhez.

Etimológia

A „becsúnyít” szó eredete a 15. századi angol nyelvből származik, és eredeti jelentése „megszűkíteni, korlátozni”. Az angol becsúnyít szó először a 1390-es években jelent meg, és akkoriban általában a fizikai tárgyak szűkítésére használták. Az első használatát a következő kontextusban találjuk meg: „Az udvaron a mesterek becsúnyították a két várat.” Az idők folyamán a szó jelentése finomodott, és általánosabban használták, hogy jelentsen bármilyen folyamatot, amely lehetővé teszi, hogy valamit kisebb méretűre vágjanak, csökkentsék, vagy korlátozzanak.

Jelentés különböző szótárakban

A becsúnyít szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a becsúnyít szó jelentése „valamit olyanná tenni, hogy alacsonyabb szintű, különböző módon szabotáljon, korlátozzon vagy megnehezítsen”. A Merriam-Webster Dictionary szerint a becsúnyít szó jelentése „valamit olyanná tenni, hogy csökkentse a működését, korlátozza a hatáskörét vagy csökkentse a hatékonyságát”. A Cambridge English Dictionary szerint a becsúnyít szó jelentése „valamit olyanná tenni, hogy megnehezítsen, csökkentsen, korlátozzon vagy korlátozó feltételeket szabjon”.

Asszociációk

 • megsért;.
 • sértő;.
 • aláz;.
 • megaláz;.
 • becsmérlő;.
 • szidalmaz;.
 • gyaláz;.
 • megvet;.
 • lekezel;.
 • megszégyenít.

Szinonimák

 1. Megszégyenít.
 2. Letagad.
 3. Lenéz.
 4. Humoros.
 5. Megvet.
 6. Megvető.
 7. Megbélyegez.
 8. Meghurcol.
 9. Meghunyászkodik.
 10. Megkárosít.

Példamondatok

 1. A férfi becsúnyította a lányt, amikor egy közös barátjukról beszéltek.
 2. A kisfiú becsúnyította a tanárát, amikor az megpróbálta megtanítani neki egy új dolgot.
 3. A kollégák becsúnyították egymást, amikor egy közös projektről vitatkoztak.
 4. A lány becsúnyította a fiút, amikor az megpróbálta meghívni őt egy randevúra.
 5. A férfi becsúnyította az ismerősét, amikor az megsértette a szabályokat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: