Becukroz szó jelentése

A becukroz szó egy olyan kifejezés, amely gyakran használatos azzal kapcsolatban, hogy valamit megdobnak egy kis édes ízzel. A becukrozott ételek és italok népszerűek, és a szó használata többféle értelemben is használható. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a becukroz szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használhatjuk a kifejezést a különböző ételek és italok megdobásához.

Lexikológia

A becukroz szó lexikológiája egy olyan nyelvi elemzéseket magában foglaló tanulmány, amely átfogóan elemzi a becukroz szó használatát a nyelvben. A lexikológiai kutatások célja az, hogy megértse a becukroz szó használatának szövegbeli és nyelvi kontextusát, valamint azt, hogy milyen kapcsolatot tart fenn a becukroz szó használatának jelentésével és az adott nyelvi kontextussal. A lexikológiai kutatások rávilágítanak arra is, hogy a becukroz szó milyen jelentéseket hordozhat a különböző nyelvi kontextusokban. A lexikológiai kutatások segítségével megérthetjük, hogy a becukroz szó milyen módon változhat a különböző nyelvi kontextusokban, és milyen jelentést hordozhat.

Etimológia

A becukrozás szó etimológiai eredete a francia „enrober” szóból származik, amely azt jelenti, hogy „bevonni”, „bevonni”. A szó első feljegyzése a 16. században, amikor a francia konyhában használták, és arra utal, hogy valamit, általában egy édességet, egy különleges mázzal vagy mártással vonnak be. A becukrozás szót az első alkalommal 1798-ban jegyezték fel, amikor a költő, William Cowper írt egy verset, amelyben szerepelt a becukrozott édességek. A becukrozás szó szintén szerepel a 19. századi magyar konyhában is, amikor a gyümölcsök és a sütemények cukorral borították.

Jelentés különböző szótárakban

A becukroz szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a becukroz szó jelentése „a cukorral, cukorral vagy édesítőszerrel készített étel, ital vagy desszert ízesítésére”. A Cambridge Dictionary becukroz szó jelentése „valamit cukorral, cukorral vagy édesítőszerrel ízesíteni”. A Collins Dictionary becukroz szó jelentése „a cukorral, cukorral vagy édesítőszerrel ízesített étel, ital vagy desszert elkészítésére”. A Wiktionary becukroz szó jelentése „édesítés cukorral, cukorral vagy édesítőszerrel”.

Asszociációk

A becukrozás egy nagyon kedvelt sütemény-készítési technika, amelyet a legtöbb sütő szereti használni. A technika magában foglalja a cukor szórását a tésztára, hogy megkapja a finom, selymes felületet. A becukrozás a sütemények gyönyörű, színes, csillogó bevonatát biztosítja. A technikával létrehozható a krémes, lágy és ropogós felület, amely a süteményeket édessé és ízlésesebbé teszi. A becukrozás használata a sütemények dekorációjának szempontjából is hasznos, mivel lehetővé teszi a sütemények színesebbé tételét. A technika használatával a sütemények színei még színesebbé és ízletesebbé válnak.

Szinonimák

 1. Cukorka.
 2. Édes.
 3. Édesség.
 4. Bonbon.
 5. Köles.
 6. Szirup.
 7. Édesítő.
 8. Mázlid.
 9. Karamell.
 10. Fruktóz.

Antonímák

Az antonimák a „becukroz” szónak magukban foglalják a „kifoszt”, „kiszárít”, „megszárad” és „megszikkaszt” szavakat. Ezek a szavak mind-mind arra utalnak, hogy a cukrot eltávolítjuk valamiből, ami eredetileg cukrozott volt. A kifoszt szó arra utal, hogy a cukrot teljesen eltávolítjuk valamiből, míg a többi szó arra utal, hogy csökkentjük a cukor mennyiségét.

Példamondatok

 1. Becukrozott almát sütöttünk a reggelihez.
 2. Becukrozott édesburgonyát készítettünk vacsorára.
 3. Az ajándékot becukrozott mogyoróval díszítettük.
 4. Az asztalon becukrozott csokoládé szeletek álltak.
 5. Becukrozott fagylaltot ettünk a születésnapomon.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: