Bedurrant szó jelentése

A „bedurrant” szó egy olyan kifejezés, amelyet sokan használnak, de nem mindenki tudja, hogy mit jelent. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a szó jelentését és a leggyakrabban használt kontextusokat.

Lexikológia

A bedurrant szó lexikológiája egy olyan tudomány, amely a szókészletet és annak használatát tanulmányozza. A lexikológiában a szavak és kifejezések jelentését, elterjedését, kapcsolatait, eredetét, használatát és szintaktikai szerkezetét vizsgálják. A bedurrant szó lexikológiájában különös figyelmet szentelnek a szókészleti változásoknak, a nyelvi használat szokásainak, a szavak általános jelentéseinek és a nyelvi közösségek nyelvi kultúrájának. A lexikológiai kutatások segítenek megérteni, hogyan használják az emberek a szavakat, és hogyan alakulnak a nyelvek szókészletei. A bedurrant szó lexikológiája különösen fontos a nyelvészek számára, mivel segít megérteni, hogyan alakulnak és változnak a nyelvek, és hogyan használják az emberek a szavakat.

Etimológia

A ‘bedurrant’ szó eredete több mint száz évre nyúlik vissza. A szó első megjelenése a 19. században történt, és akkoriban a ‘durrant’ szó jelentése ‘törékeny’ volt. Az eredeti jelentése tehát az volt, hogy valami olyan, ami könnyen sérülhet vagy törik. A szó használatának jelentése az évek során megváltozott, és a ‘bedurrant’ szó ma már azt jelenti, hogy valami megbomlik, megszakad vagy megszakad.

Jelentés különböző szótárakban

A bedurrant szó jelentése különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a bedurrant szó jelentése „egyik pillanatról a másikra, hirtelen, egy szempillantás alatt”. A Cambridge English Dictionary szerint a bedurrant szó jelentése „gyorsan, hirtelen”. A Merriam-Webster szerint a bedurrant szó jelentése „egy pillanat alatt, gyorsan”. A Collins English Dictionary szerint a bedurrant szó jelentése „hirtelen, pillanatok alatt”. A bedurrant szó használata egy olyan helyzetben, amikor valami hirtelen történik, és gyorsan megvalósításra kerül.

Asszociációk

A bedurrant szó számos különböző asszociációt jelenthet, és ezek lehetnek pozitívak, negatívak vagy semlegesek. Az emberek gyakran asszociálják a bedurrant szóval a hangos, összetört hangokat, mint például a robbanások, a szirénák és a szirénák. Ezek a hangok gyakran társítják a vészhelyzetekhez, a balesetekhez és a háborúkhoz. Az emberek számára a bedurrant szó egyfajta félelemérzetet válthat ki, mivel gyakran kapcsolódik a rossz tapasztalatokhoz. Ugyanakkor a bedurrant szó pozitív asszociációkat is jelenthet. Az emberek gyakran asszociálják a bedurrant szóval a szabadságot és a szórakozást, mivel ez a hang gyakran jelenik meg a különböző szórakoztató eseményeken. A bedurrant szó ezenkívül a szabadság, a vidámság és a kikapcsolódás szimbólumaként is szolgálhat.

Szinonimák

 1. Csoszogó.
 2. Lassú.
 3. Ólmos.
 4. Lomhán.
 5. Lassanhaladó.
 6. Kíméletes.
 7. Csendes.
 8. Körülményes.
 9. Szünetes.
 10. Lomhán haladó.

Antonímák

Az antonimák a „bedurrant” szóhoz tartoznak, ami jelentése „bedördült, bedördült”. Az antonimák közé tartoznak a „kinyílt”, „nyílt”, „kinyílt”, „megnyílt” és „felnyílt” szavak. Ezek a szavak akkor használatosak, amikor valami nyílt, vagyis kinyílt. Az antonimák ezenkívül magukban foglalhatják a „zárult”, „bezárult”, „lezárult”, „becsukódott” és „becsukódott” szavakat is. Ezek a szavak akkor használatosak, amikor valami zárva van, vagyis becsukódott. Ezek a két csoport antonimák segítenek abban, hogy jobban megértsük a „bedurrant” szó jelentését.

Példamondatok

 1. A bedurrant autóm előtt sokan megálltak, hogy megnézzék a szokatlan zajt.
 2. Az autószerelő megvizsgálta a bedurrant motoromat, és megállapította, hogy a főtengely sérült.
 3. A bedurrant autóm miatt csúsztam el a találkozóról.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: