Beékel szó jelentése

A beékel szó jelentése egy régi hagyomány, melyet már több mint ezer éve használnak. A beékel szó eredetileg a német nyelvből származik, és jelentése „beillesztés”, „beilleszkedés” vagy „beilleszkedő”. A szó használatának elsődleges célja az volt, hogy segítsen az embereknek a különböző kultúrák, nyelvek és hagyományok közötti kommunikációban. A beékel szó jelentése tehát a kulturális különbségek áthidalására szolgál. A beékel szó jelentése a mai napig fontos szerepet játszik a különböző kultúrák közötti párbeszédekben.

Lexikológia

A szó beékelés egy olyan technika, amelynek lényege, hogy egy szót vagy kifejezést „behelyezünk” egy mondatba, hogy annak értelmezése erősebb legyen. A szó beékelése használata számos módon hasznos lehet. Például, ha egy író témához kapcsolódó szavakat szeretne elhelyezni egy mondatban, akkor a szó beékelés segíthet abban, hogy a mondat erősítse a téma fontosságát. Ugyanígy, ha egy író egy bizonyos szó vagy kifejezés fontosságát kívánja hangsúlyozni, akkor a szó beékelés segíthet abban, hogy erősebb legyen a mondat. A szó beékelés használata tehát segíthet abban, hogy egy mondat erősebb legyen, és hogy a szöveg általános értelmezése is erősíthető legyen.

Etimológia

A „beékel” szó eredete nagyon régre nyúlik vissza. A szó eredeti jelentése a 16. században használt angol „in-bed” szóból származik, ami magában foglalta azt az elképzelést, hogy valamit belehelyezünk valamibe. Az angol szó eredetileg „be” és „ágy” szavakból állt, és azt jelentette, hogy valamit belehelyezünk egy ágyba vagy egy másik tárgyba. Az idők során az angol szó bővült és átalakult, és végül a „beékel” szót kaptuk, amit ma használunk.

Jelentés különböző szótárakban

A beékel szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a beékel szó „egy olyan szó, amely egy másik szóba vagy mondatba beilleszthető, hogy a mondat értelmét értelmesebbé tegye”. A Merriam-Webster szótár szerint a beékel szó „egy szó, amelyet egy mondatba illesztenek, hogy további információt adjanak a mondat általános jelentéséről”. A Collins English Dictionary szerint a beékel szó „egy szó, amelyet egy mondatba illesztenek, hogy megerősítsék, árnyalják vagy kiegészítsék a mondat jelentését”.

Asszociációk

 • sütés.
 • tészta.
 • diétázás.
 • főzés.
 • sütemény.
 • kalória.
 • kenyér.
 • édesség.

Szinonimák

 1. Store.
 2. Repository.
 3. Larder.
 4. Pantry.
 5. Cache.
 6. Reservoir.
 7. Magazine.
 8. Depository.
 9. Warehouse.
 10. Ark.

Példamondatok

 1. A beékel egy nagyon finom és egészséges étel.
 2. Általában a beékel sütésénél használok olívaolajat.
 3. A beékel egy közkedvelt étel a mediterrán étrendben.
 4. Az éttermekben sokféle beékel kínálatot találhatunk.
 5. Az én kedvenc beékelem a paradicsomos-spenótos.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: