Behord szó jelentése

A „behord” szó egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak a házimozi és a szórakoztató elektronikai eszközök körében. A kifejezés jelentését a következő cikk részletesebben tárgyalja, bemutatva, hogyan használható a szó a házimozi rendszerekben, és hogyan lehet a legjobban kihasználni a technológia előnyeit.

Lexikológia

Behord szó lexikológiája a következő: A behord kifejezés számos szótárban és lexikonokban megjelenik, és általában az alábbi jelentést kapja: „valamit behordani, vagy elvinni valahová, hogy megszerezze, elérje, vagy elérje a kívánt célt”. A behord kifejezés egyaránt használható szóbeli és írott formában is, de különösen a köznyelvben használatos. A behord szó gyakran használatos, amikor valaki valamit el akar vinni, és kifejezi azt, hogy a tárgy elmozdítása, bevitele vagy elvitele fizikailag történik. Például egy ember megpróbálhatja behordani a konyhába a szemetet, vagy behordhatja a dobozt a raktárba. A behord szó gyakran használatos a munkában is, például egy építőmunkás behordhatja a téglákat a munkahelyére. A behord szó gyakran használatos a számítógépes programozásban is, például egy programozó behordhatja a fájlokat egy számítógépre, hogy megpróbálja futtatni őket.

Etimológia

A szó „behord” eredete a 14. századi angolból származik, a „hord” szóból, amely magában foglalja a „hordoz” igének jelentését. A szó „behord” általában arra utal, hogy valami vagy valaki bekerül egy helyre vagy helyzetbe. Az eredeti használatban, a „hord” igével, azt jelentette, hogy a tárgyat vagy személyt egy helyről egy másik helyre kell mozgatni. Azóta a szó használatának értelme tovább bővült, és már arra is használják, hogy valamit bevinni a helyzetbe. A „behord” szó használatának jelentése tehát a helyzetbe való bevitelre utal.

Jelentés különböző szótárakban

A behord szótárbeli jelentése a szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a behord „az állatok és az emberek által közösen használt közös szó, amely arra utal, hogy valamit vagy valakit egy helyről egy másik helyre kell mozgatni”. Az American Heritage Dictionary szerint a behord „a szállítás, szállítás, mozgatás vagy mozgatás általános fogalma”. Az Urban Dictionary szerint a behord „hozni, elvinni, szállítani, mozgatni vagy mozgatni valamit egy helyről egy másik helyre”.

Asszociációk

Az emberek számára a „behord” szó sokféle asszociációt vált ki. Az egyik legáltalánosabb asszociáció az, hogy ez egy olyan tevékenység, amelynek során árukat, személyeket vagy állatokat szállítanak valamilyen távolságra. A „behord” egyik leggyakoribb formája a szállítmányozás, amelynek során árukat szállítanak egyik helyről a másikra. A „behord” egy másik asszociációja, hogy ez egy olyan tevékenység, amelynek során állatokat vagy embereket szállítanak valamilyen távolságra. A szállítás lehet állatok szállítása állatkertekbe, állatkerti látogatók szállítása állatkertbe, vagy akár emberek szállítása egy munkahelyre. A „behord” egy harmadik asszociációja, hogy ez egy olyan tevékenység, amelynek során embereket és állatokat szállítanak egy helyről a másikra, hogy nagyobb távolságokat tudjanak megtenni. Ez lehet a szállítás egyik városból a másikba, vagy akár országok közötti szállítás is.

Szinonimák

 1. Authority.
 2. Jurisdiction.
 3. Command.
 4. Governance.
 5. Supervision.
 6. Regulation.
 7. Direction.
 8. Control.
 9. Oversight.
 10. Power.

Antonímák

Az antonimák a „behord” szóhoz magukban foglalják a „kiürít”, „eltávolít”, „visszautasít” és „elutasít” szavakat. Ezek a szavak mind olyan jelentéssel bírnak, amelyek a „behord” szóval ellentétesek. A „kiürít” szó jelentése, hogy valamit eltávolít valahonnan, míg a „behord” szó jelentése az, hogy valamit bevisz valahova. A „eltávolít” szó jelentése az, hogy valamit eltávolít valahonnan, míg a „behord” szó jelentése az, hogy valamit bevisz valahova. A „visszautasít” szó jelentése az, hogy valamit elutasít, míg a „behord” szó jelentése az, hogy valamit bevisz valahova. Végül, a „elutasít” szó jelentése az, hogy valamit elutasít, míg a „behord” szó jelentése az, hogy valamit bevisz valahova.

Példamondatok

 1. Az állami behord rendelkezik a vállalatok számára biztosított szabályozásról.
 2. Az önkormányzatok behordjai szigorúan betartják a közlekedési törvényeket.
 3. Az iskolákban a diákok behordja alapján állítják elő a tanulási programokat.
 4. Az állami behordok védik a környezetet a káros anyagoktól.
 5. Az állami behordok szerint a vállalkozásoknak be kell tartaniuk a törvényeket.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: