Beírás szó jelentése

A „beírás” szó egy fontos, de gyakran félreértett kifejezés a számítástechnikában. Ez a cikk részletesen bemutatja a beírás szó jelentését, és különböző számítástechnikai kontextusokban való használatát. A beírás szó magában foglalja a számítógépes adatok tárolását, elérését és megváltoztatását, ami a számítástechnikai műveletek alapvető részét képezi.

Lexikológia

A szó beírása a számítógépes szövegszerkesztés egyik alapvető funkciója. A szó beírása lehetővé teszi, hogy a felhasználók szöveget helyezzenek el egy dokumentumban, így a szöveges információk megoszthatók és szerkeszthetők. A szó beírása lehetővé teszi számunkra, hogy szöveget írjunk, módosítsunk, töröljünk, formázzunk és áthelyezzünk. A szó beírása lehetővé teszi, hogy a felhasználók szöveget írjanak egy szerkesztő programban, például Microsoft Word-ben, és más szöveges dokumentumokban is. A szó beírása lehetővé teszi, hogy a felhasználók beszúrjanak képeket, táblázatokat, hivatkozásokat és egyebeket is a szövegbe. A szó beírása lehetővé teszi, hogy a felhasználók a dokumentumokat megoszthassák másokkal, és mások is szerkeszthessék a dokumentumokat.

Etimológia

A „beírás” szó eredete több mint 700 évre nyúlik vissza. Az első ismert használata a 12. században volt, amikor a latin „inscriptio” szó használatától ered. Az „inscriptio” szó szorosan kapcsolódott ahhoz, hogy egy tárgyat, eseményt vagy személyt jelöljünk meg valamilyen módon. A latin szót használták azoknál az embereknél, akik egy olyan tárgyat, mint például egy tál, egy kerámia vagy egy másik eszköz, beírtak egy névvel, hogy megjelöljék, hogy ki tulajdonosa. A latin szó használata azóta is fennmaradt, és ma is használjuk a „beírás” szót, hogy jelöljünk egy eseményt, tárgyat vagy személyt.

Jelentés különböző szótárakban

A szó “beírás” jelentése eltérő lehet különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint a beírás szó jelentése “a valaminek a feljegyzésére történő írás”. A Merriam-Webster szótárban a beírás szó jelentése “a valaminek a feljegyzésére történő írás”, valamint “a számlák, bizonylatok stb. összeállításának a folyamata”. A Cambridge Dictionary szerint a beírás szó jelentése “valaminek a feljegyzésére történő írás”, valamint “a valamilyen adatbázisba történő adatok beírása”. Mindegyik szótár közös jelentése, hogy a beírás szó jelentése “a valaminek a feljegyzésére történő írás”.

Asszociációk

 • írás.
 • feljegyzés.
 • nyilvántartás.
 • regisztráció.
 • napló.
 • jegyzet.
 • jelentés.
 • kommentár.
 • dokumentáció.

Szinonimák

 1. regisztrálás.
 2. jegyzőkönyv.
 3. felvétel.
 4. írásbeli rögzítés.
 5. feljegyzés.
 6. dokumentum.
 7. naplózás.
 8. adatrögzítés.
 9. lejegyzés.
 10. bejelentés.

Példamondatok

 1. Nem tudom, hogy miért nem írtam beírásomat a jelentkezési lapra.
 2. A beírásokat később ellenőrizni fogjuk.
 3. Kérem, hogy írja be a nevét a beírás mezőbe.
 4. Az üzletben beírásra került minden vásárló neve.
 5. Kérjük, hogy a beírásokat pontosan olvassa el.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: