Bejárónő szó jelentése

A bejárónő egy olyan személy, aki olyan szolgáltatásokat nyújt, mint a lakások, irodák és más épületek felügyelete és tisztán tartása. Ők segítenek a biztonsági intézkedések betartásában, és ellenőrzik a látogatókat, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy csak engedéllyel rendelkezők lépnek be az épületbe. Ez a cikk részletesen kifejti a bejárónők szerepét, és megmagyarázza a szó jelentését.

Lexikológia

A bejárónő lexikológiája egy olyan szakasz, amely megvizsgálja a bejárónő fogalmát, és annak szerepét a nyelvben. A bejárónő egy olyan személy, aki értékesíti a termékeit és szolgáltatásait, és közvetlenül az ügyfelekhez jut el. A bejárónő fogalma főként a vállalkozások világában használják, de egyre több helyen használják a szót, mint például a média és a reklámiparban. Az elmúlt években a bejárónő fogalma egyre inkább általános jelentéssel bír, és egyre nagyobb szerepet játszik a nyelvben. A bejárónő szó jelentése sokféle lehet, de általában valaki, aki közvetlenül értékesíti a termékeit és szolgáltatásait, és közvetlenül az ügyfelekhez jut el. A bejárónő fogalma azonban nemcsak a vállalkozások világában használatos. Az elmúlt években egyre több helyen használják, mint például a média és a reklámiparban is.

Etimológia

A szó „bejárónő” eredetileg a 16. században alakult ki a német nyelvből. A szó eredeti jelentése „otthon lakó hölgy”, amely azt jelentette, hogy a nő az egyik házban lakott, míg a másik házban dolgozott. A szó „bejárónő” eredetileg a női alkalmazottakra vonatkozott, akik különböző házakban, lakásokban vagy épületekben dolgoztak. Az idő múlásával a szó elkezdett általánosabb jelentést kapni, amely azt jelentette, hogy a nő különböző helyeken dolgozott, mint például egy üzletben, egy szállodában vagy egy könyvtárban.

Jelentés különböző szótárakban

A bejárónő szó jelentése többféle lehet, attól függően, hogy milyen szótárban keressük. Az Oxford English Dictionary szerint a bejárónő egy olyan nő, aki háztartási feladatokat végez, mint például takarítás, mosás, vasalás és ételkészítés. A Merriam-Webster szerint a bejárónő egy olyan személy, aki rendszeresen ellátogat egy házba vagy lakásba, hogy háztartási szolgáltatásokat nyújtson. A Cambridge Dictionary szerint a bejárónő egy olyan nő, aki olyan háztartási szolgáltatásokat nyújt, mint takarítás, mosás és vasalás.

Asszociációk

A bejárónő szó sokaknak elsősorban a történelemkönyvekben és a régi filmekben megjelenő, előítéletes, korlátozott szerepkört jelent. Azonban a bejárónők sokkal többet jelentenek annál, mint amit a múltból tanulunk. A bejárónők ma már olyan szerepet töltenek be a házakban, amit a modern technológiák és a biztonsági előírások együttesen kínálnak. Ezek a nők olyan képességekkel rendelkeznek, amelyek segítenek a házak védelmében és biztonságában. A bejárónők a házak kulcsainak és a biztonsági rendszereknek a felügyeletét látják el, és biztosítják a lakók biztonságát. A bejárónők jól képzettek és megbízhatóak, és számos olyan feladatot látnak el, amelyek megerősítik a házak biztonságát.

Szinonimák

 1. őrjárat.
 2. biztonsági személyzet.
 3. őr.
 4. kísérő.
 5. őrző.
 6. portás.
 7. őrző-védő.
 8. személyőr.
 9. őrző-őr.
 10. biztonsági őr.

Antonímák

A bejárónő antonimái között szerepelhetnek a következő szavak: bejáratlan, átlépő, belépő, kikapcsoló, kilépő és kijárat. Ezek a szavak mind azt sugallják, hogy a bejárónő a bejáratokat őrzi, és megakadályozza, hogy bizonyos emberek belépjenek egy adott helyre. A bejáratlan szó azt jelenti, hogy nincs bejárat, így valaki nem mehet be a helyre. A átlépő szó azt jelenti, hogy valaki átlép egy adott helyen, de nem lép be. A belépő szó azt jelenti, hogy valaki belép egy adott helyre, de nem jár be. A kikapcsoló szó azt jelenti, hogy valaki kikapcsolja a bejáratot, így nem lehet bejutni a helyre. A kilépő szó azt jelenti, hogy valaki kilép egy adott helyről, de nem jár be. A kijárat szó azt jelenti, hogy valaki kijut egy adott helyről, de nem jár be. Ezek az antonimák mind azt sugallják, hogy a bejárónő bejáratokat őriz, és megakadályozza, hogy bizonyos emberek belépjenek egy adott helyre.

Példamondatok

 1. A bejárónő a lépcsőházban minden nap rendet tart.
 2. A bejárónő minden héten összeállít egy listát a lakókról.
 3. A bejárónő köszönti a látogatókat, amikor megérkeznek.
 4. A bejárónő segít a lakóknak, ha bármilyen problémájuk van.
 5. A bejárónő rendszeresen ellenőrzi a lakók jelenlétét.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: