Bekormoz szó jelentése

A „bekormoz” szó egy olyan kifejezés, amelyet elsősorban a számítógépes technológiában használnak. Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel számos technológiai megoldást kínál a felhasználók számára. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy pontosan mit jelent a „bekormoz” szó, és milyen módon használható a számítógépes technológiában.

Lexikológia

Szó bekormoz egy olyan kifejezés, amely a szójátékok és a szójátékok összetett szintjén jelenik meg. A szó bekormoz egy olyan szójáték-szerű kifejezés, amelyben a szavak egymásba ágyazódnak, egymásra épülnek, és egymást kiegészítik. A szó bekormoz egy olyan szójáték-szerű kifejezés, amelyet olyan szavakkal használnak, amelyek között az egymásra épülés jelen van. A szó bekormoz egy olyan szójáték-szerű kifejezés, amelyben a szavak között van egyfajta játékosság, amely segít megérteni a kifejezést. A szó bekormoz egy olyan kifejezés, amelyet szójátékok és költészetek között használnak.

Etimológia

A „bekormoz” szó eredetét visszavezethetjük a 14. századi angol köznyelvre. A szó eredeti jelentése ‘kormot készíteni’ volt, ami azt jelentette, hogy egy kormot helyeztek a hajók orrára. A kormok segítettek a hajóknak a vezetésben, és sokkal könnyebbé tette a hajók irányítását. A szó eredetileg „bekormen” volt, és a 19. században változott „bekormoz” -ra. Azóta a szót használják arra, hogy jelentsük, hogy valami elég különös.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „bekormoz” többféle jelentéssel bír a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint a szó „körülölelő, zavaró vagy zaklató helyzeteket létrehozni, amelyek a közösségekben, intézményekben vagy más csoportokban kialakulnak”. A Merriam-Webster szótár szerint a szó „egy olyan helyzet létrehozására utal, amelyet valaki célzottan létrehoz, hogy másokat zavarjon, zaklasson vagy megfélemlítsen”. A Cambridge English Dictionary szerint a szó „valakit vagy valamilyen csoportot zavaró, zaklató vagy megfélemlítő helyzetek létrehozására utal”. A The Free Dictionary szerint a szó „valakit vagy valamilyen csoportot zavaró, zaklató vagy megfélemlítő helyzetek létrehozására utal, amelyek lassítják a munkát vagy gátolják a szabadságukat”.

Asszociációk

 • Étel: Köretek, Saláta, Burgonyapüré.
 • Szín: Kék, Zöld, Sárga.
 • Hangulat: Békés, Nyugodt, Barátságos.
 • Hely: Kert, Terasz, Udvar.
 • Évszak: Tavasz, Nyár, Ősz.

Szinonimák

 1. táplál, ellát, gondoskodik.
 2. gondoz, ápol, vigyáz.
 3. szolgál, szervíroz, kiszolgál.

Példamondatok

 1. A bekormozott gyümölcsök még sokáig elállnak.
 2. A bekormozott fa különlegesen ragyogott a napsütésben.
 3. Az ételünk bekormozása után sokkal finomabb lett.
 4. A bekormozott könyv sokáig megőrizte a színét.
 5. A bekormozott bútorok ellenállnak az időjárás viszontagságainak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: