Belakik szó jelentése

A „belakik” szó egy olyan összetett szó, amelyet elsősorban a nyugati kultúrában használnak. A kifejezés gyökerei régóta visszanyúlnak, és sokféle helyen és kontextusban használják. A cikk célja, hogy részletesen megvizsgálja a „belakik” szó jelentését és origenét, és megpróbálja megérteni, hogyan használják a nyugati kultúrában.

Lexikológia

A szó belakik egy közös kifejezés, amelyet a társadalmi tudatosság és a társadalmi jelenlét kapcsolatára használnak. Azt jelenti, hogy valaki megérkezik egy helyre, és azzal a tudattal, hogy a helyen lévő emberek, intézmények és közösségek tudnak róla. A szó belakik egy olyan fogalom, amelyet a társadalmi tudatosság és a társadalmi jelenlét kapcsolatára használnak. A szó belakik egy olyan kifejezés, amely arra utal, hogy valaki megérkezik egy helyre, és azzal a tudattal, hogy a helyen lévő emberek, intézmények és közösségek tudnak róla. A szó belakik azt is jelenti, hogy valaki megérkezik egy helyre, és azzal a tudattal, hogy a helyen lévő emberek, intézmények és közösségek elfogadják és támogatják őt. Ez a fogalom azt sugallja, hogy az emberek, intézmények és közösségek képesek elfogadni és támogatni másokat, akiket az életükben találnak.

Etimológia

A szó „belakik” eredete a történelem számos évszázadára nyúlik vissza. Az első nyomok a középkori német nyelvben találhatók, ahol a szó „belach”-ként volt ismert. A szó jelentése „védelem” volt, ami meg is felelt annak a történelmi kontextusnak, amelyben született. Ez az időszak a mohamedánok és a keresztények közötti háborúk idején volt, és a „belach” szó a belső városok, falvak és erődök védelmét jelentette. A kifejezés nagy népszerűségre tett szert a századok során, és az idő múlásával a jelentése is megváltozott. Ma a „belakik” szó a társadalmi csoportokba való tartozást jelenti, ami azt jelenti, hogy az egyes emberek a közösségük részének érzik magukat.

Jelentés különböző szótárakban

A “belakik” szó jelentése eltérő lehet a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint a belakik szónak olyan jelentése van, hogy „megosztani, osztályozni, különválasztani, elválasztani vagy megkülönböztetni.” A Merriam-Webster szótár szerint a jelentése „elválasztani, megkülönböztetni, megosztani, különválasztani vagy osztályozni”. Az American Heritage Dictionary szerint a belakik szó jelentése „elválasztani, megkülönböztetni, megosztani, osztályozni, különválasztani”.

Asszociációk

 • Találkozás.
 • Barátság.
 • Kapcsolat.
 • Közösség.
 • Társaság.
 • Összetartozás.

Szinonimák

 1. előzmény.
 2. háttér.
 3. múlt.
 4. örökség.
 5. előzmények.
 6. bölcső.
 7. gyökerek.
 8. kezdet.
 9. alap.
 10. történelem.

Példamondatok

 1. A belakik a közeli erdőben gyűltek össze, hogy megünnepeljék a hagyományos ünnepüket.
 2. Az új belakik vezetője rendkívül bölcs és okos volt.
 3. A belakik nagyon büszkék a kultúrájukra és hagyományaikra.
 4. A belakik általában barátságosak és segítőkészek voltak a környező falvakkal szemben.
 5. A belakik közössége nagyon összetartó volt, és mindenki számíthatott egymásra.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: