Beleártja magát szó jelentése

A beleártja magát kifejezés gyakran használatos a mindennapi beszédben, de sokan nem ismerik pontos jelentését. A cikk megvizsgálja, hogy ez a kifejezés mikor és hogyan használható, és hogy milyen kontextusokban használható.

Lexikológia

A szó beleártja magát egy olyan kifejezés, amely arra utal, hogy az egyes szavakban és kifejezésekben rejlő összetevők mögött rejlő jelentés sokkal több, mint amit látunk. A szó beleártja magát kifejezés arra utal, hogy az egyes szavakban és kifejezésekben rejlő jelentés sokkal több, mint amit látunk. Ezt az összetett jelentést lehet csak megérteni, ha megvizsgáljuk a szavak egyes részeit, és megértsük, hogy a szavak hogyan kapcsolódnak egymáshoz. Például a „szeretet” szónak sokféle jelentése van, amelyeket csak megérthetünk, ha megvizsgáljuk a szó egyes részeit, és megértsük, hogy ezek hogyan kapcsolódnak.

Etimológia

A „beleártja magát” kifejezés eredete a 17. századi angol nyelvből származik. A kifejezés eredeti jelentése, hogy valaki elmerül a tevékenységében, és teljesen elmerül, amíg el nem éri a várható eredményt. Az idők folyamán a kifejezés átvitt értelemben is használatos lett, és azt jelenti, hogy valaki teljes erővel belefog egy projektbe, annak minden kihívásával együtt. A kifejezés ma is használatos, és azt jelenti, hogy valaki teljes szívvel és elszántsággal vág neki egy feladatnak, és nem adja fel, amíg el nem éri a várható eredményt.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentését a különböző szótárakban általában „elmerülni” vagy „elmerülni” értelmében határozzák meg. Az Oxford English Dictionary szerint a „beleárt” szó „egy személy aktív vagy passzív részvételével a munkában, a játékban, a küzdelemben, stb.”. A Webster’s Dictionary szerint a „beleárt” szó „aktív részvétel a tevékenységben, a küzdelemben, a játékban, stb.”. A Merriam-Webster szótár szerint a „beleárt” szó „egy személy aktív vagy passzív részvételével egy tevékenységben, a küzdelemben, a játékban, stb.”. A Cambridge Dictionary szerint a „beleárt” szó „aktív részvétel a tevékenységben, a küzdelemben, a játékban, stb.”.

Asszociációk

 • betörés.
 • titokzatos.
 • sötét.
 • kockázat.
 • óvatosság.
 • megúszás.
 • lopás.
 • ügyesség.
 • álarc.
 • becsapás.

Szinonimák

 1. Befészkelni magát.
 2. Behatolni.
 3. Beilleszkedni.
 4. Besurranni.
 5. Bejutni.
 6. Belebújni.
 7. Belefonódni.
 8. Belecsúszni.
 9. Beleolvadni.
 10. Beleülni.

Példamondatok

 1. Az új tanár beleártja magát a diákok életébe, hogy jobban megismerje őket.
 2. A kutató beleártja magát a kísérletbe, hogy minél pontosabb eredményeket kapjon.
 3. A színész beleártja magát a szerepébe, hogy hitelesebb legyen a játéka.
 4. A tudós beleártja magát a kutatásába, hogy megfejtse a rejtélyt.
 5. Az üzletember beleártja magát az üzleti ügyekbe, hogy sikeres legyen a vállalkozása.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: