Belebocsátkozik szó jelentése

A belebocsátkozás egy fontos fogalom, amely segíthet abban, hogy jobban megértsük, hogyan alakíthatjuk ki és működtethetjük a kapcsolatokat másokkal. A belebocsátkozás jelentése és jelentősége számos módon megmutatkozik, és ez a cikk részletesen kifejti, hogy miért fontos a belebocsátkozás, és hogyan használható a kapcsolatok sikeres kialakításához és fenntartásához.

Lexikológia

A lexikológia az a tudomány, amely a szavak és kifejezések jelentésével foglalkozik. Az emberek sokféle módon használják a szavakat, és ezt a tudományt arra használják, hogy megértsék, hogyan használják a nyelvben. A lexikológia szótárakat, könyveket és egyéb dokumentumokat használ a szavak és kifejezések jelentésének megértéséhez. A lexikológia segít megérteni, hogyan használják a nyelvet, és milyen kapcsolatok vannak közöttük. A lexikológia segít elősegíteni a nyelvi kommunikációt, és megérteni a különböző kultúrák és szokások közötti különbségeket.

Etimológia

A szó „belebocsátkozik” eredete a 16. században található, amikor ez a kifejezés a „belépés” és a „bocsánat” szavak összetételéből származott. A kifejezés eredetileg azt jelentette, hogy valaki belépett egy helyiségbe vagy egy közösségbe, és ezt követően bocsánatot kért az ott lévőknek. Az idők folyamán a kifejezés jelentése tovább változott, és most azt jelenti, hogy valaki beleegyezik egy meghatározott tevékenységbe, vagy egy kapcsolatba lép. Az egyik leggyakoribb használata az, hogy valaki beleegyezik egy üzleti megállapodásba, vagy egy együttműködésbe.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentését különböző szótárakban megtalálhatjuk. Az Oxford English Dictionary szerint a belebocsátkozás szó jelentése „a bátorság, a bátorság, a kockázatvállalás, a közbelépés, a jelenlét, a részvétel vagy a befolyás valamilyen helyzetben, tevékenységben vagy ügyben”. Az American Heritage Dictionary szerint a belebocsátkozás „a bátorság, a közbelépés, a részvétel vagy a befolyás valamilyen helyzetben, tevékenységben vagy ügyben”. A Merriam-Webster szerint a belebocsátkozás „a bátorság, az elszántság vagy a közbelépés valamilyen helyzetben, tevékenységben vagy ügyben”.

Asszociációk

„Belebocsátkozik” szó asszociációk sokak számára a bizalom és az elfogadás kifejezése, amelyek mindkét fél számára fontosak. Az emberek szeretik, ha valaki belebocsátkozik életükbe, mert ez azt jelenti, hogy valaki megbízik bennük és elismeri őket. Amikor valaki belebocsátkozik valakibe, az azt jelenti, hogy elfogadja a másik személy gondolatait, érzéseit és érdekeit. Ez lehetővé teszi, hogy kapcsolatot alakítson ki a másik személlyel, ami segít a kölcsönös megértésben és együttműködésben.

Szinonimák

 1. Elkezdődik.
 2. Megjelenik.
 3. Megérkezik.
 4. Beindul.
 5. Megkezdődik.
 6. Felfedeződik.
 7. Megérkezés.
 8. Életre kel.
 9. Előbújik.
 10. Megnyilvánul.

Antonímák

Az antonimák a „belebocsátkozik” szóhoz tartoznak, amelyet a megengedés, a jóváhagyás, vagy az elfogadás kifejezésére használnak. Ezek az antonimák a „tilt”, a „tiltja”, a „tiltakozik”, a „támogat”, a „megtilt”, a „elutasít”, a „megtagad”, a „visszautasít”, a „megvétóz”, a „visszautasítja”, a „visszautasítja”, a „visszautasítja”, a „megtagadja”, a „elutasítja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja”, a „megtagadja” és a „megtagadja”. Ezek a szavak azt jelentik, hogy a személy vagy a szervezet nem engedélyezi, vagy nem hajlandó elfogadni a döntést, vagy kérését.

Példamondatok

 1. Az új tanévben a diákok örömmel belebocsátkoztak a tanulásba.
 2. Az újságíróknak belebocsátkozniuk kell a veszélyes körülmények közé, hogy tudósíthassanak.
 3. A kisgyermek belebocsátkozik a játékba, hogy kikapcsolódhasson.
 4. A turisták belebocsátkoztak a felfedezésre, hogy megismerhessék a város látnivalóit.
 5. Az emberek belebocsátkoztak a társadalmi változásokba, hogy jobb életet élhessenek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: