Beleelegyül szó jelentése

A beleelegyül szó jelentése egy olyan kifejezés, amely azt jelenti, hogy valaki teljesen beilleszkedik egy csoportba, közösségbe vagy helyzetbe. A beleelegyülés meglehetősen általános kifejezés, és sokféle kontextusban használható. Az alábbi cikk részletesebben foglalkozik a beleelegyülés szó jelentésével, előfordulási helyeivel és a kapcsolódó kulturális szokásokkal.

Lexikológia

Szó beleelegyülés (angolul „convergence”) egy általános jelenség, amely a különböző szövegek, kultúrák, technológiák és más dolgok összeolvadását jelenti. Ez azt jelenti, hogy a különböző szövegek, kultúrák, technológiák és más dolgok összeolvadnak, és egy új, integrált rendszert alkotnak. Ez az összeolvadás lehetővé teszi a különböző szövegek és kultúrák egymás közötti kommunikációját, valamint a különböző technológiák együttes alkalmazását. Az összeolvadás lehetővé teszi a különböző kultúrák, technológiák és szövegek egymásra hatását, ami kölcsönös előnyökkel jár.

Etimológia

A „beleelegyül” kifejezés eredetileg a 16. században jelent meg. Ekkoriban a „beleelegyül” kifejezés a „beleolvadás” értelmében használták, ami azt jelentette, hogy valaki teljes mértékben beilleszkedik egy csoportba, amelyhez tartozik. Ekkoriban a kifejezést sokféle módon használták, például „beleelegyülni a többihez”, „beleelegyülni a többiekkel” vagy „beleelegyülni egy csoportba”. A kifejezés azóta is használatban van, de ma már a „beleolvadás” értelmén túlmenően használják. Ma általában arra használják, hogy jelöljék, hogy valaki el tud fogadni és elfogadja azokat a kulturális hagyományokat és szokásokat, amelyeket egy bizonyos közösség képvisel.

Jelentés különböző szótárakban

A „beleelegyül” szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótára szerint a beleelegyül szó jelentése „belépni, csatlakozni, csatlakozni vagy beolvadni egy csoportba”. Az Oxford English Dictionary szerint a beleelegyül szó jelentése „összeolvadni, összemosódni, összekeveredni, összeolvadni, beolvadni egy nagyobb csoportba”. A Cambridge Dictionary szerint a beleelegyül szó jelentése „belépni, csatlakozni vagy beolvadni egy csoportba, általában egy csoportba, amelyben az emberek másokhoz hasonlóak”. A Collins Dictionary szerint a beleelegyül szó jelentése „összeolvadni, összemosódni, beolvadni egy nagyobb csoportba”.

Asszociációk

 • temetés.
 • gyász.
 • emlékezés.
 • siratás.
 • sír.
 • búcsúzás.
 • elmúlás.
 • halál.
 • szomorúság.

Szinonimák

 1. Összegyűlés.
 2. Közösülés.
 3. Találkozás.
 4. Csoportosulás.
 5. Egyesülés.
 6. Gyülekezés.
 7. Gyűjtődés.
 8. Szervezkedés.
 9. Összejövetel.
 10. Közösségülés.

Példamondatok

 1. A beleelegyül a tömegbe, hogy elkerülje a figyelmet.
 2. Az iskolában mindenki beleelegyült a játékba.
 3. Az új munkatárs beleelegyült a csapatba.
 4. A fiatalok beleelegyültek a zenébe.
 5. A táncosok beleelegyültek egymás mozdulataiba.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: