Beleömlik szó jelentése

A „beleömlik” szó egy olyan kifejezés, amely gyakran használatos a nyelvben, de sokan nem tudják, hogy pontosan mire is utal. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „beleömlik” szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használhatjuk ezt a kifejezést a mindennapi beszédben.

Lexikológia

A lexikológia az a tudomány, amely az egyes szavak jelentését, használatát és szerkezetét vizsgálja. A lexikológiai kutatások kiterjednek a szavak egymáshoz való viszonyára, így segítve a nyelvészeket a nyelv megértésében. A lexikológiai kutatások általában a szavak eredetét, jelentését és használatát vizsgálják, valamint a szavak közötti viszonyokat és metaforákat is. A lexikológia sokféle megközelítést használ, beleértve a szemantikát, a szintaktikát és a pragmatikát. A lexikológiai kutatások segíthetnek a nyelvészeknek abban, hogy megértsék, hogyan működnek a szavak a nyelvben, és hogyan használják őket a beszélők. A lexikológiai kutatások segítségével a nyelvészek jobban megérthetik a szavak jelentését, használatát és szerkezetét, és ezáltal jobban megérthetik a nyelvet.

Etimológia

A „beleömlik” szó eredete a régi német nyelvből származik, ahol a szó „Influsen” volt. A szó eredeti jelentése volt „átömlik” vagy „átfolyik”. A szót az 1700-as években használták azokban a környezetekben, ahol a víz átömlött a vízszint alatti területeken. A szó a 18. században terjedt el, és azóta használják a víz átömlésének leírására. A szó azóta is használatban van, bár a jelentése kissé megváltozott, hogy magában foglalja más folyadékok átömlését is.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a „beleömlik” szó jelentése „áramlik, folyik, ömlik”. Az American Heritage Dictionary szerint „beleömlik” jelentése „áramlani, folyni, ömleni,” míg az Merriam-Webster Dictionary szerint „beleömlik” jelentése „áramlani, folyni, ömleni”. Mindezek mellett, a Webster’s New World College Dictionary szerint a „beleömlik” szó jelentése „áramlani, folyni, ömleni”.

Asszociációk

„Beleömlik” szó asszociációk jelenthetnek számosféle képet, amelyek mindegyike egy vagy több különféle érzést tükröz. Az egyik leggyakoribb asszociáció a „beleömlik” szóval a szeretet, a béke és a harmónia érzete. Ez a kifejezés általában akkor használatos, amikor egy érzés, mint például a szeretet, úgy érezzük, hogy teljesen elfedi a bennünk lévő feszültséget. Ez az érzés is olyan, mintha valami olyan lenne, ami teljesen átfogja a testünket és a lelkünket, és elnyeli a negatív energiákat. Egy másik gyakori asszociáció a „beleömlik” szóval az öröm és a boldogság érzete. Ez az érzés is olyan, mintha valami olyan lenne, ami teljesen átfogja az egész testünket, és elnyeli a negatív energiákat. Ez az érzés olyan, mintha valami olyan lenne, ami teljesen átfogja az egész testünket és a lelkünket, és elnyeli a negatív energiákat.

Szinonimák

 • szerethető.
 • kedvelhető.
 • vonzó.
 • szimpátia.
 • szimpatikus.
 • barátságos.
 • szeretetre méltó.
 • szívhez szóló.
 • csábító.
 • kedves.
 • szívmelengető.

Antonímák

A „beleömlik” szó antonimái közé tartozik a „kiömlik”, „átszivárog”, „kiürül”, „kifolyik”, „eláraszt” és a „elszívódik”. Ezek a szavak olyan helyzeteket jelölnek, amikor a víz, vagy bármi más, ami folyékony, nem tud beleömleni egy helybe. Ezek a szavak az áramlás és a mozgás ellenkezőjét jelentik, amikor a folyadék elhagyja egy helyet. Például, ha egy tóból vizet akarnak kiönteni, akkor a „kiömlik” szót használják. Ugyanígy, ha egy helyiségben folyadékot szeretnének eltávolítani, akkor a „elszívódik” szót használják.

Példamondatok

 1. Az új beleömlik a munkacsoportba nagyon jól.
 2. Az új lakó könnyen beleömlik a társasházba.
 3. A beleömlik a közösségbe nagyon örültem.
 4. Az újonnan csatlakozott barátok könnyen beleömlik az összes többi barát közé.
 5. Az új tanár gyorsan beleömlik a közösségbe.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: