Beli szó jelentése

A beli szó egy olyan szleng szó, amely a köznyelvben használatos. A beli szó jelentése azonban nem mindenki számára világos. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a beli szó jelentését és eredetét, valamint a szleng használatát.

Lexikológia

A szóbeli kifejezés azt jelenti, hogy a szavak szóban hangzanak el, anélkül, hogy kézzelfogható vagy látható formában ábrázolják őket. A szóbeli kommunikáció általában a beszéd és a hallás között zajlik, és a kommunikációnak az a célja, hogy információt továbbítson egy személytől egy másik személynek. A szóbeli kommunikáció lehetővé teszi, hogy kifejezést adjunk érzéseinknek, gondolatainknak és véleményünknek, és ez segít a kapcsolatok építésében és fenntartásában. A szóbeli kommunikációnak számos előnye van, beleértve a kölcsönös megértés növelését, a személyes kapcsolatok fejlesztését és a közös értékek kialakítását.

Etimológia

„Beli” szó eredete régen vezethető vissza a német nyelvű „Belieben” szóhoz, ami annyit tesz, hogy „szándék”, „remény” vagy „álom”. A szó eredeti jelentése egyfajta törekvés, amely azt jelenti, hogy valaki szeretne valamit elérni, vagy egy álom megvalósítására törekszik. A szó eredeti jelentése azonban az idők során megváltozott, és ma már inkább annyit jelent, hogy valaki bizalmat érez egy adott személy iránt, vagy bizonyos dolgokra vágyik. A szó másik jelentése az, hogy valaki szeretne valamit elérni, vagy valamit megvalósítani, valamint hogy valaki valamit biztosítani szeretne magának.

Jelentés különböző szótárakban

Beli szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a beli szó jelentése „egy olyan személy, aki akaratlanul, ártatlanul vagy tudatlanul felelős valamilyen vétkéért”. A Collins English Dictionary szerint a beli szó jelentése „valaki, aki tudatlanul, ártatlanul vagy akaratlanul felelős valamilyen vétkéért”. A Cambridge Dictionary szerint a beli szó jelentése „valaki, aki tudatlanul, ártatlanul vagy akaratlanul felelős valamilyen bűncselekményért”. Az Oxford English Dictionary szerint a beli szó jelentése „valaki, aki akaratlanul, ártatlanul vagy tudatlanul felelős valamilyen vétkéért”.

Asszociációk

 • vásárlás,.
 • árucikk,.
 • pénz,.
 • bolt,.
 • ár,.
 • kupon,.
 • kedvezmény,.
 • készpénz,.
 • kártya,.
 • bankkártya.

Szinonimák

vásárolni, megvenni, kivásárolni, beszerezni, kötni, megkötni, lefoglalni, megfizetni.

Példamondatok

 1. Szerdánként a piacra járok, hogy friss gyümölcsöt és zöldségeket beli.
 2. Az édesanyám minden héten elmegy a helyi pékségbe, hogy péksüteményeket beli.
 3. Az üzletben sokféle márkájú parfümöket beli.
 4. Az apám minden héten a helyi halasboltba jár, hogy friss halakat beli.
 5. A nagymamám a piacon minden szombaton friss zöldségeket és fűszereket beli.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: