Béljós szó jelentése

A béljós szó egy olyan kifejezés, amelyet az emberek gyakran használnak azzal a céllal, hogy leírják azokat a személyeket, akik képesek megérteni és megjósolni a mások bélrendszerének állapotát. Ez a szó gyakran használják akkor is, amikor a személyek megpróbálják megérteni a bélrendszerrel kapcsolatos betegségeket, tüneteket és kezeléseket. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a béljós szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan segítheti a személyek a bélrendszerükkel kapcsolatos problémák megértésében.

Lexikológia

A béljós egy olyan ősi gyakorlat, amelyet sok kultúrában használtak. Az eredeti cél az volt, hogy megpróbálja megérteni a jövőt, és a jövőbeni eseményeket előre látni. A béljósok úgy gondolták, hogy a bélmozgások megfigyelésével meg lehet érteni a jövőt. Az eljárás során a béljós megvizsgálta a bélmozgásokat, és megpróbálta megérteni a jövőbeni eseményeket. Az eljárást olyan kultúrákban használták, mint a kínai, az indiai és a görög. Az elmúlt évszázadokban sokan megpróbálták újraértelmezni a béljós gyakorlatát, és úgy gondolták, hogy a bélmozgások megfigyelésével más információkat is meg lehet érteni, például a jelenlegi érzelmi állapotokat. Azt is gondolják, hogy a béljós gyakorlata segítheti az egyéneket abban, hogy jobban megértsék magukat, és jobban megértsék a körülöttük lévő világot.

Etimológia

A „béljós” szó eredetét sokáig vita tárgyát képezte, és számos elmélet született, hogy megmagyarázzák a szó eredetét. Az egyik elmélet szerint a szó a 16. századi angolban eredetileg „belly-wise” volt, ami a hasi bölcsességre utalt. Ennek az elméletnek az az alapja, hogy a hasi bölcsesség a hasi szervek egészségének megőrzéséhez és az egészség megőrzéséhez szükséges ismeretek és készségek összessége. Az elmélet szerint a 17. században a szó elkezdett változni, és végül a „béljós” szóvá vált. Az elmélet másik alapja az, hogy a hasi bölcsesség a hasi bajok diagnosztizálásához és kezeléséhez használt ismeretek összessége.

Jelentés különböző szótárakban

A béljós szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a béljós szó jelentése „valaki, aki megjósolja a jövőt a bélmozgások alapján”. A Merriam-Webster szótár szerint a béljós szó jelentése „valaki, aki a bélmozgások alapján megjósolja a jövőt, vagy a jövőbeli eseményeket”. Az American Heritage Dictionary szerint a béljós szó jelentése „valaki, aki a bélmozgások alapján megjósolja a jövőt, vagy a jövőbeli eseményeket, vagy a jövőbeli személyeket”. Mindezek alapján kijelenthető, hogy a béljós szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet.

Asszociációk

 • sötét.
 • rejtély.
 • megmagyarázhatatlan.
 • misztikus.
 • fenyegető.
 • félelem.

Szinonimák

 1. Intuitív.
 2. Pszichikus.
 3. Profetikus.
 4. Prófétikus.
 5. Jövendőmondó.
 6. Feltétel nélküli.
 7. Megérző.
 8. Előrejelző.
 9. Látó.
 10. Mágikus.

Példamondatok

at alkothatunk:

 1. A béljós előre jelezte, hogy nagy vihar lesz.
 2. A béljós megmondta, hogy a jövőben sok szerencsét fogok kapni.
 3. A béljós által megjósolt jövő lehetőségei felkeltették az érdeklődésemet.
 4. A béljós tanácsait követve, sikeresen végigvittem a nehéz utat.
 5. A béljós mondta, hogy a változások jót hoznak az életembe.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: