Béllés szó jelentése

A béllés szó egy régi, de ma is használt kifejezés, amelyet a bélés technikák alkalmazására használnak. A bélés technikák olyan technikák, amelyek segítségével a bőr alatti szövetek, mint például a zsír, a bőr, a kötőszövet és a szövetek átrendeződnek, hogy megváltoztassák a szervezet alakját és méretét. A bélés technikák segítségével a szövetek átrendeződését különböző módszerekkel érik el, beleértve a műtéti beavatkozásokat, a kémiai beavatkozásokat és a mechanikai beavatkozásokat. A bélés szó ezeknek a technikáknak a közös neve.

Lexikológia

Szó béllés egy kifejezés, amely a szójátékot és a szófordulatokat jelenti. A szó béllés egy olyan technika, amely segít a szöveg színesebbé tételében, és segíti az olvasók érzelmi hatásának elérését. A szó béllése egy olyan módszer, amely két szót vagy kifejezést összekapcsol, hogy kreatív szöveget alkosson. A szó béllés során a szavak összekapcsolása általában úgy történik, hogy összefüggésbe hozzák egymással. Például a „szerelem és halál” kifejezés béllésével a „szerelmet halálba” kifejezés készíthető. A szó béllés különféle szövegekhez használható, beleértve a költészetet, a prózát, a drámát és még sok mást. A szó béllés segít a szöveg színesebbé tételében, és érzelmi hatást ad a szövegnek.

Etimológia

A béllés szó eredete visszavezethető a XVIII. század végi Angliába, ahol a béllés szó először megjelent. A béllés szó az angol „belay” szóból ered, ami a „horgászfogás” vagy a „rögzítés” jelentéssel bír. A szót először a brit tengerészek használták, amikor köteleket használtak a hajók rögzítéséhez. Az angol szó eredetileg a francia „beler” szóból származik, ami egy szó, amelyet a francia kikötőkben használtak a hajók rögzítéséhez. Az angol szó számos más nyelvre is átment, beleértve a németet, ahol a „belay” szóból a „bailen” szó származik. A szó végül a béllés szóvá vált, amelyet ma is használnak a kötelek rögzítéséhez.

Jelentés különböző szótárakban

A béllés szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a béllés „a fonalból készült ruházat szabályos, hosszú csíkokra osztása; a ruha egyes részeinek összekötése a varrással.” A Merriam-Webster szótár szerint a béllés „a ruha egyes részeinek összekötése, a fonalból készült ruházat szabályos, hosszú csíkokra osztása”. A Cambridge Dictionary szerint a béllés „a ruházat egyes részeinek összekötése, a fonalból készült ruházat szabályos, hosszú csíkokra osztása”. Az Urban Dictionary szerint a béllés „a ruhák szabályos csíkokra osztása, amelyeket a varrással összekötnek”.

Asszociációk

 • húsétel.
 • főzés.
 • paprikás.
 • paradicsom.
 • rizs.
 • gomba.
 • sütés.
 • fokhagyma.
 • hagyma.
 • olaj.
 • fűszerek.

Szinonimák

 1. Csomagolás.
 2. Dobozolás.
 3. Kötözés.
 4. Fűzés.
 5. Kötés.
 6. Csomagolóanyag.
 7. Kötegezés.
 8. Szorosítás.
 9. Összefogdálás.
 10. Összecsukás.

Példamondatok

 1. A béllés köpeny nagyon divatos volt tavasszal.
 2. A béllés nadrágok elegáns megjelenést adnak.
 3. A férfiak szeretik a béllés dzsekiket.
 4. A béllés farmer nagyon kényelmes.
 5. A béllés kabátok remekül összekapcsolják a klasszikus és modern stílust.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: